Samospráva

Karlova Ves bude zelenšia: V mestskej časti pribudnú stromy a kríky

V bratislavskej Karlovej Vsi od začiatku novembra vysadzujú novú zeleň. Do konca novembra pribudne v jednotlivých lokalitách Karlovej Vsi postupne vyše 40 odrastených stromov a 100 kríkov.

Ilustračný obrázok k článku Karlova Ves bude zelenšia: V mestskej časti pribudnú stromy a kríky
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Dreviny budú mať svoje miesto napríklad v areáloch materských škôl Kolískova, Majerníkova a L. Sáru, pri základnej škole Tilgnerova a takisto na plochách pri Sekulskej, Pustej a Silvánskej ulici a na Námestí Sv. Františka.

„Na rozdiel od minulosti, keď výsadbu realizovala externá firma, zabezpečujú práce zamestnanci miestneho úradu,“ informoval Michal Skalník z karloveského miestneho úradu. Pri výsadbe pomôžu aj dobrovoľníci, skauti, zamestnanci, študenti a žiaci základných škôl v Karlovej Vsi.

„Snažíme sa zapojiť ľudí, ktorí tu bývajú, do starostlivosti o svoje okolie a tiež do výsadby drevín. Máme skúsenosť, že ľudia si potom oveľa viac vážia to, o čo sa aj sami pričinili,“ doplnil tajomník miestnej rady a ochranár Jaromír Šíbl.

Projekt výsadby sa realizuje vďaka finančnej podpore Nadácie SPP a SPP Distribúcia, ktorá je kompenzáciou za stromy, ktoré museli byť na viacerých miestach v Karlovej Vsi odstránené na jar 2015 z dôvodu ohrozenia trasy plynovodu.

Prečítajte si tiež: Bratislava sa pripravuje na zmenu klímy: Dolnozemskú ulicu zdobí nová zeleň

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM