Samospráva

Karlova Ves bude krajšia. Pribudne zeleň na strechách aj stenách domov

Mestská časť Bratislava-Karlova Ves sa zapojila do päťročného medzinárodného projektu. Zmapovanie zelene a jej stavu bude jednou z prvých aktivít.

Ilustračný obrázok k článku Karlova Ves bude krajšia. Pribudne zeleň na strechách aj stenách domov
4
Galéria
Zdroj: TASR

Mestská časť Bratislava-Karlova Ves sa zapája do päťročného medzinárodného projektu s názvom PERFECT. Zaoberá sa významom zelených plôch a prvkov v mestskom prostredí. Zmapovanie zelene a jej stavu bude jednou z prvých aktivít. Dôkladná inventarizácia zelene poslúži jej rozvoju a správnej starostlivosti o ňu.

Zeleň na strechách

V budúcnosti by mohli v Karlovej Vsi pribudnúť strechy s nenáročnou zeleňou či rastliny na stenách budov. „Je nevyhnutné pripravovať sa aj na zmenu klímy. Toto je jeden zo spôsobov. Dnes si už všetci uvedomujeme význam kvalitnej zelene v mestskom prostredí,“ povedala starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová. Karlova Ves získa na tento projekt vyše 220-tisíc eur.

Na aktivitách sa budú podieľať ďalšie organizácie a inštitúcie vrátane Ministerstva životného prostredia SR. Projekt je podporený v rámci Operačného programu INTERREG, ktorý je financovaný z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.

Vedúcim partnerom projektu je Asociácia mestského a vidieckeho plánovania z Londýna. Celkovo je zapojených osem partnerov z ôsmich krajín Európskej únie, pričom sú medzi nimi mestá ako holandský Amsterdam či talianska Ferrara.

Zdroj: Bratislava - Karlova Ves
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM