Samospráva

Karlova Ves bude krajšia: Obyvatelia si opäť môžu adoptovať kvetináč

Pre veľký záujem o adopciu, ale beznádejnú obsadenosť kvetináčov, pridáva mestská časť 30 nových stojanov na kvety na najobľúbenejšie miesta v Karlovej Vsi.

Ilustračný obrázok k článku Karlova Ves bude krajšia: Obyvatelia si opäť môžu adoptovať kvetináč
6
Galéria
Zdroj: pixabay

V každej bratislavskej mestskej časti vídame často opustené kvetináče plné odpadkov a ohorkov z cigariet. V Karlovej Vsi sa rozhodli s takýmto smutným javom skoncovať. Minulý rok prvý raz ponúkli svojim obyvateľom na prenájom kvetináč, ktorý si vyberú a o ktorý sa môžu pravidelne starať. Akcia sa stretla s veľkým záujmom, a tak pokračuje aj tento rok.

Krajšia Karlovka

Miestny úrad Karlova Ves v spolupráci s komisiou pre životné prostredie, ochranu prírody a verejný poriadok pripravil minulý rok projekt Adoptuj si kvetináč. V rámci užitočnej a prospešnej akcie radili dobrovoľníkom s výsadbou a pomáhali aj so zabezpečením zeminy i sadeničiek.

Tento rok sa v Karlovke rozhodli sadiť namiesto letničiek kvitnúce trvalky. Ak sa chcete spolupodieľať na ich vysadení, prihláste sa v čase od 1. marca do 21. marca na telefónnom čísle 02/707 11 282 alebo mailom na kvetinac@karlovaves.sk.

„Pre veľký záujem o adopciu, ale beznádejnú obsadenosť kvetináčov, pridáme 30 nových kvetináčov na najobľúbenejšie miesta v Karlovej Vsi. Chceli ste sa zapojiť už minulý rok a nestihli ste? Alebo sa vám neušiel kvetináč? Prihláste sa, dajte nám tip na umiestnenie nového kvetináča a spolu vyberieme najlepšie miesta, ktoré si v máji spolu vysadíme,“ vyzýva miestny úrad v Karlovej Vsi na svojej webovej stránke.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM