Tomáš Stupavský Samospráva

Kandidátov na post primátora ubúda. V prospech Čiernika dnes odstúpili Bielik a Karácsony

Počet kandidátov o primátorské kreslo rapídne klesá. Dnes svoj boj vzdali ďalší dvaja. Ivan Bielik (ĽSNS) a Gabriel Karácsony (Priama demokracia) sa rozhodli v komunálnych voľbách podporiť nezávislého kandidáta Petra Čiernika.

Ilustračný obrázok k článku Kandidátov na post primátora ubúda. V prospech Čiernika dnes odstúpili Bielik a Karácsony
Zdroj: Dnes24.sk

„Pokiaľ sa zločinci spoja v moci zla, tak sa my všetci, slušný ľudia, musíme zomknúť, aby sme zabránili takémuto zlu prenikať až do našej spoločnosti. Preto nedovoľme zvíťaziť tým, ktorým ide predovšetkým o budovanie všemožných projektov, ale podporme tých, u ktorých je prvoradý človek. Do pána Čiernika vkladám plnú dôveru, že sa stane tým, ktorý príjme naše názory a hodnoty za svoje," vysvetlil dnes Bielik. Ďalej doplnil, že Čiernika pozná už dlho a nikdy nepočul o jedinej jeho kauze.

V Bratislave pôvodne kandidovalo na post primátora až desať ľudí. Teraz ich už ostáva len šesť.

Gabriel Karácsony si myslí, že niektoré médiá ovplyvňujú verejnú mienku, prezentujú iba tých, ktorých považujú za „najvážnejších“ a zamedzujú tak právo ostatných na rovnú súťaž. Podľa neho sú „najsilnejší“ kandidáti zväčša nominantami politických zoskupení, ktoré disponujú veľkými finančnými prostriedkami.

„V záujme zvýšenia šancí na zvolenie, hlavne myšlienok priamej demokracie, som sa rozhodol podporiť pána Čiernika" povedal na dnešnej tlačovej konferencii Karácsony. Zároveň vyzval ostatných protikandidátov na spojenie, aby tak mohli konkurovať „silnejším“ kandidátom.

Rokovanie o spojení prebehlo aj s ďalšími dvomi kandidátmi a to konkrétne Kristínou Ulmanovou a Andrejom Palackom. Obaja si však v komunálnych voľbách veria, že získajú dostatočný počet hlasov a preto sa odmietli vzdať v prospech Čiernika.

O post primátora tak 15. novembra zabojuje okrem Čiernika súčasný primátor Milan Ftáčnik (nezávislý s podporou Smeru), Milan Kňažko (nezávislý s podporou KDH, SDKÚ, Most-Híd, Sieť, NOVA) a Ivo Nesrovnal (nezávislý, vystúpil z SDKÚ). Ďalšími uchádzačmi sú ekonómka Kristína Ulmanová a umelecký fotograf Andrej Palacko.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM