Ľuba Lesná Samospráva

Kandidátka na starostku Petržalky hlási: Pokus o marenie volieb

Pre údajný pokus o marenie volieb podali z bratislavskej Petržalky podnet na Ústrednú volebnú komisiu (ÚVK). Jeden z členov miestnej volebnej komisie upozorňuje na zle zverejnený zoznam kandidátov v miestnych novinách. Tvrdí to kandidátka na starostku Iveta Plšeková. ÚVK ustanovia tento týždeň.

Ilustračný obrázok k článku Kandidátka na starostku Petržalky hlási: Pokus o marenie volieb
Zdroj: TASR

Plšeková poukazuje na článok v Petržalských novinách s titulkom Kandidáti sú jasní.

„Kandidáti na poslancov sú uverejnení s priradenými zlými poradovými číslami, neúplnými alebo nepresnými politickými stranami, resp. označením nezávislosti, a nie sú v abecednom poradí,“ vyčíta Plšeková novinám, ktoré vydáva mestská časť.

Podľa nej môže takto periodikum dezorientovať voličov tak, aby sa nevedeli orientovať ani podľa mien, čísel či politických strán. Plšekovej sa nepáči ani to, že noviny využili na priestor, kde sa uvádza politická príslušnosť kandidáta, cudzie slovo „detto“, ktoré znamená „to isté“.

Petržalská hovorkyňa Michaela Platznerová vraví, že miestne noviny ešte zverejnia v poslednom čísle pred voľbami ďalší zoznam. „S prihliadnutím aj na možné zmeny, napríklad vzdanie sa kandidáta,“ podotkla.

O zozname kandidátov v spomínanom vydaní hovorí ako o občianskom servise a pripomína, že zoznam už zaregistrovaných kandidátov má Petržalka uverejnený na svojej oficiálnej internetovej stránke.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM