Nina Táborská Samospráva

Kandidát na primátora Ivo Nesrovnal: Zriadiť chce mestský amfiteáter ale i cintorín pre domáce zvieratá

Za dobré výsledky v škole ubytovať študentov v mestských nájomných bytoch, obnoviť bratislavské kúpele Grössling, zriadiť stavebnú políciu, vytvoriť mestský amfiteáter, cintorín pre domáce zvieratá či zapojiť železnicu do prepravy ľudí. To sú niektoré body volebného programu kandidáta na primátora.

Ilustračný obrázok k článku Kandidát na primátora Ivo Nesrovnal: Zriadiť chce mestský amfiteáter ale i cintorín pre domáce zvieratá
Zdroj: TASR

Nezávislý mestský poslanec Ivo Nesrovnal, ktorý nedávno vystúpil z SDKÚ-DS, dnes predstavil svoje vízie. Zamerať sa chce najmä na dopravu, výstavbu a čistotu v meste.

Stovky návrhov

Nesrovnal sa pred novinárov postavil spolu s projektantom Vladimírom Šimkom, architektkou Janou Ivanovovou a starostom Záhorskej Bystrice Jozefom Krúpom. „S nimi som spolupracoval a opieral sa o nich pri tvorbe programu,“ uviedol kandidát, ktorý svoj program označil ako 111 krokov, ako vrátiť Bratislavu Bratislavčanom.

Za štyri roky podľa svojich slov podal v mestskom zastupiteľstve stovku návrhov. „Ale som iba jeden zo 45 poslancov, mesto riadi primátor,“ argumentoval, prečo sa rozhodol kandidovať.

V programe má Nesrovnal napríklad vytvorenie mestskej železnice a hovorí o bratislavskej S-Bahn, ktorá by priviezla ľudí na Trnavské mýto. „Bratislava má 80 kilometrov železníc na svojom území, a tie sú nezapojené do prepravy ľudí,“ tvrdí. V Ivanke pri Dunaji, Pezinku či Lamači chce súčasne zriadiť záchytné parkoviská, aby na nich ľudia nechali svoje autá a mesto sa má znova pokúsiť čerpať eurofondy na zrušený projekt Filiálka.

Body volebného programu

Kandidát na primátora chce tiež stavať so súkromníkmi parkovacie domy, sankcionovať nedokončené stavby napríklad zvýšenou daňou z nehnuteľností a pri rozvojových projektoch najprv budovať infraštruktúru, až potom stavať.

Nesrovnal rovnako chce zredukovať stavebné úrady na päť, regulovať farebnosť fasád domov či upraviť alebo zrušiť nevýhodné zmluvy mesta. „Preorientovať policajtov z pokút za parkovanie na ochranu bezpečnosti ľudí v uliciach,“ píše Nesrovnal v programe ďalší svoj bod.

V bratislavskom dopravnom podniku plánuje Nesrovnal dosiahnuť úsporu operačných nákladov, a tak napríklad znížiť cestovné. Výberové konania v mestských podnikoch chce robiť prostredníctvom personálnej agentúry, aby na miestach nesedeli politici, a zaviesť na úradoch napríklad princíp zvaný jeden kontakt.

„Úradníci si potrebné stanoviská medzi sebou sami dožiadajú,“ píše sa v Nesrovnalovom volebnom programe. Do lesoparku chce púšťať menej áut a ťažbu dreva znížiť, podporou cestovného ruchu plánuje zvýšiť zamestnanosť v hlavnom meste či zriadiť Dom hudby.

„Páni Milanovia, ktorí svoj politický odkaz už odovzdali…“

Nesrovnal si svoju volebnú kampaň podľa vlastných slov financuje sám. „Som na to dostatočne finančne nezávislý,“ podotkol a poukazoval na to, že bol advokátom v Nemecku. Dosiaľ na kampaň minul do 100-tisíc eur, no odhaduje, že sa náklady ešte môžu vyšplhať do 200-tisíc eur.

Kandidát na primátora počas tlačovej konferencie daroval svojej manželke kyticu ruží a svojich dvoch najsilnejších protikandidátov označoval „páni Milanovia, ktorí svoj politický odkaz už odovzdali.“ Nesrovnal tiež podotkol, že jeho inšpiráciou je súčasná hlava štátu, prezident Andrej Kiska. O tom, že ho spomenie na tlačovej konferencii či o prípadnej podpore, sa s ním ale nerozprával.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM