Nina Táborská Rôzne

Kampaň Do práce na bicykli tento rok prilákala trojnásobne viac ľudí

Cieľom národnej kampane je podporiť rozvoj nemotorovej, predovšetkým cyklistickej dopravy v mestách. Tento rok sa len v Bratislave zapojila viac ako tisícka ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Kampaň Do práce na bicykli tento rok prilákala trojnásobne viac ľudí
Zdroj: TASR

Hlavné mesto sa už po druhýkrát zapojilo do celoslovenskej kampane Do práce na bicykli. Počas tohto mesiaca sa v Bratislave odvezie do práce na bicykli takmer 1 500 ľudí združených do 440 tímov. Oproti minulému roku sa záujem zvýšil takmer trojnásobne. Do akcie sa každoročne prihlasujú ľudia z celého Slovenska, aby tak podporili rozvoj mobility v meste.

Do obľúbenej kampane sa tento rok zapojilo aj 5 tímov priamo z Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy, vrátane primátora Bratislavy Iva Nesrovnala. Celkovo je v Bratislave do tohto ročníka zapojených 1 437 súťažiacich. V minulom roku sa z celého mesta prihlásilo 498 ľudí združených v 152 tímoch. Obľúbenosť podujatia sa tak zjavne zvyšuje.

Do práce na bicykli je národná kampaň, ktorej hlavným cieľom je podporiť rozvoj nemotorovej, predovšetkým cyklistickej dopravy v mestách, vyzvať samosprávy na Slovensku, aby vytvárali kvalitné podmienky pre ekologické druhy dopravy v meste, motivovať zamestnávateľov, aby budovali vo svojich sídlach vhodné podmienky pre zamestnancov, ktorí dochádzajú do práce na bicykli a motivovať zamestnancov, aby viac používali túto formu alternatívnej dopravy pri každodennom cestovaní do práce.

Okrem motivačného charakteru má kampaň aj súťažný charakter, v ktorom môžu súťažiaci získať zaujímavé výhry. Súťaž vyhlásil národný cyklokoordinátor Peter Klučka a Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky.

Čítajte tiež: Tragická nehoda spojila bratislavských cyklistov. Hromadnou jazdou si uctia pamiatku zosnulého cyklistu

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM