KAW Rôzne

Kam zmizli hodiny spred Carltonu?

Ak pôjdete v týchto dňoch okolo Reduty smerom k Slovenskému národnému divadlu, určite si všimnete stĺp obalený čiernou fóliou. Aj keď nevyzerá vábne, je to dobré znamenie.

Ilustračný obrázok k článku Kam zmizli hodiny spred Carltonu?
Foto: Katarína Winklerová

Stĺp pri hoteli Carlton je zatiaľ bez hodín. V priebehu tohto týždňa by však táto neodmysliteľná súčasť Hviezdoslavovho námestia mohla byť znova na svojom mieste. A so správnym časom na ciferníku.

„Hodiny museli absolvovať generálnu opravu, bolo potrebné kompletne vymeniť mechaniku. Teraz sú už v poriadku, potrebujeme len zabezpečiť žeriav s plošinou a osadiť ich na stĺp. Malo by sa tak stať do konca týždňa,“ vysvetľuje Daniela Danihelová z Komunitnej nadácie Bratislava.

Návrh hodín vytvoril architekt Pavel Gregor, ich výrobu zabezpečil Juraj Šulek a Majstrovskí kováči. Na Hviezdoslavové námestie ich slávnostne osadili 24. novembra 2004.

Chyba na hodinách sa nedala vyriešiť na mieste, opravovala ich hodinárska firma na Morave. Vyžadovali si komplexnú reparáciu. Po rokoch, keď sa na ne mohli Bratislavčania stopercentne spoľahnúť, bolo potrebné vymeniť mechaniku.

Onedlho si pri opravených hodinách opäť môžete dať rande a sledovať, či partner prišiel presne.

Čítajte aj: Nefunkčné hodiny v Starom Meste by konečne mohli ukazovať správny čas

Hodiny
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM