Jakub Haršany Rôzne

Kam zájsť na pizzu či špagety? Prehľad najlepších talianskych reštaurácií

Cestoviny na stovky spôsobov, pravá talianska pizza, krémové rizoto či lahodné tiramisu. Spravili sme vám chuť?

Ilustračný obrázok k článku Kam zájsť na pizzu či špagety? Prehľad najlepších talianskych reštaurácií
9
Galéria

Talianska kuchyňa je jednou z najpoužívanejších a najobľúbenejších na svete. Mnohí turisti jazdia do Talianska práve preto, aby ochutnali obľúbené jedlá tam, odkiaľ pochádzajú.

Typické pre taliansku gastronómiu sú ryby, zelenina, syry a predovšetkým cestoviny. My vám prinášame prehľad reštaurácií v hlavnom meste, kde môžete aj túto tradičnú taliansku špecialitu ochutnať.

Gatto Matto

Príjemnú atmosféru s nádychom Talianska spojenú so skvelým jedlom si vychutnáte na Panskej ulici vo dvore British Council. Reštaurácia ponúka všetko, čo by ste od talianskej kuchyne očakávali. Môžete tu ochutnať tradičnú bruschettu, paradajkovú polievku, vynikajúce lasagne či šaláty na rôzne spôsoby. Aj počas chladnejších dní môžete sedieť vonku v presklenej zimnej záhrade.

Taverna di Assisi

Kúsok Talianska vám priamo z mestečka Assisi prinesie reštaurácia na Ventúrskej ulici v centre mesta. Z ulice možno nepôsobí príliš lákavo, ale ihneď ako do nej vstúpite, vás očarí svojou atmosférou. Majú tu jednu z najlepších pízz v Bratislave a taktiež skvelé cestoviny pripravené vždy „al dente“. Iste vám ulahodí aj tanier plný syra a proscuitta.

I Love Pizza

Ak prechádzate Hlavným námestím a dostanete chuť na pizzu, neváhajte navštíviť nenápadný podnik na Rybárskej bráne. Toto miesto je ako stvorené na rýchle zasýtenie v neskorých večerných či skorých ranných hodinách. Za prijateľné ceny tu dostanete vynikajúcu pizzu s originálnou chuťou a vždy kvalitnými a čerstvými ingredienciami.

Kogo

Reštaurácia Kogo na Hviezdoslavovom námestí je určená pre náročnejšiu klientelu. Výhľad z terasy na historickú budovu SND ponúka okrem gastronomického zážitku aj estetický. Základ menu tvoria kvalitné suroviny pravidelne dovážané z Talianska. Okrem tradičných talianskych pokrmov si môžete pochutnať na jedlách z čerstvých rýb či morských plodov. Neváhajte skúsiť chobotnicu od šéfkuchára.

Antica Toscana

V pokojnom prostredí mestskej časti Rusovce na Maďarskej ulici sa nachádza reštaurácia zariadená v talianskom štýle. Okrem ponuky výborného jedla, sa návštevníkom snaží sprostredkovať pravý toskánsky spôsob života. Môžete tu ochutnať klasické talianske špeciality od rôznych cestovín, šalátov, až po jednoduché, ale zato chutné predjedlá či sladké dezerty.

Talianska kuchyňa
9
Galéria
Zdroj: internet
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM