Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Mesto bude hodovať, roztancuje sa a zaplní módou

Prvý septembrový týždeň ponúkne výstavu, letné kino a prehliadku módy od stredoveku až po súčasnosť. Víkend navyše spestria vrakunské hody.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Mesto bude hodovať, roztancuje sa a zaplní módou
6
Galéria
Foto: Karol Srnec / Zdroj: ephoto.sk

V obrazárni mojich očí

Výtvarník Peter Stankovič namaľoval obrazy inšpirované textami Stanislava Štepku. Vernisáž jeho diel sa uskutoční v utorok v priestoroch galérie Michalský dvor na Michalskej ulici v Bratislave za osobnej účasti autora. Výstavu otvorí Stanislav Štepka, zahrá hudobný hosť Mário Kuly Kollár a Martin Cibulka.

utorok / Galéria Michalský dvor / 17:00 hod.

Letné kino na Mičurine

V amfiteátri oživeného jedinečného staromestského areálu Mičurin – Ekoiuventa premietajú každý druhý utorok až do 18. septembra. Najbližšie si môžete pozrieť jeden z najkultovejších filmov všetkých čias – Casablanca. Výnimočný príbeh, dokonalé herecké výkony, napätie, láska. Casablanca už takmer 80 rokov roztápa srdcia divákov na celom svete bez ohľadu na vek či pohlavie.

utorok / Mičurin – Ekoiuventa, Búdkova 2 / 20:00 hod. / vstup voľný

Hovory zo Starej radnice

Prísľubom kvalitných posedení sú debaty odborníkov zaoberajúcich sa dejinami mesta. Vedeckým témam vedia dať zároveň ľudský rozmer a z viacerých aspektov priblížia život v meste v období od založenia múzea. Bonusom podujatí je príjemné prostredie s možnosťou objednávky kávy, kvalitného vína a s počúvaním evergreenov na pôvodných gramofónoch. Programom sprevádza Dado Nagy. V stredu prídu Maroš Schmidt a Beáta Husová s témou Aby múzeum bolo pre všetkých.

O hudobné predely sa postará Maroš Schmidt so špeciálnou hudobnou produkciou evergreenov na pôvodnom kľukovom gramofóne

streda / Stará radnica / 18:00 hod. / vstup voľný

Swingová tančiareň

Letná swingová tančiareň pod holým nebom sa hlási o slovo. Pridajte sa k tancujúcim každý párny štvrtok po 18:00 hod. pri fontáne v Sade Janka Kráľa a zažite čarovné swingovanie v parku. Naučíte sa základy swingových tancov. Ukážkové lekcie sú určené pre každého začiatočníka, aj toho, kto ešte swing vôbec nikdy netancoval.

štvrtok / pri fontáne, Sad Janka Kráľa / 18:00 hod. / vstupné dobrovoľné

Móda storočiami

Móda v Prešporku zohrávala vždy veľkú úlohu, či už panská alebo mestská. Cieľom podujatia je pútavým spôsobom priblížiť obyvateľom a návštevníkom Bratislavy, ako sa vyvíjala móda od stredoveku až po súčasnosť a do akej miery je súčasná ovplyvnená tou minulou.

Módne prehliadky v podaní kostýmového štúdia Elijana, spoločnosti Fringia a Prvorepubliková móda prinesú nielen informácie o móde ale aj o vplyvoch spoločnosti, významné udalosti a osobnosti, náhľad na hudbu, literatúru, či hudbu toho ktorého obdobia. Podujatie je zároveň slávnostným ukončením Staromestského kultúrneho leta 2018.

piatok / Hviezdoslavovo námestie / 18:00 hod. / vstup voľný

Vrakunská hodová slávnosť

Príďte na tradičnú vrakunskú slávnosť na nábreží Malého Dunaja. Čaká vás nezabudnuteľný program, mnoho atrakcií a prekvapení. Na pódiu sa okrem iných predstaví aj Dara Rolins, Anta Soul, Kali a kapela Hot Serenaders.

piatok – nedeľa / Nábrežie Malého Dunaja, Vrakuňa / vstup voľný

Kam v Bratislave zadarmo
6
Galéria
Foto: Karol Srnec / Zdroj: ephoto.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM