Michaela Katonová Rôzne

Kam s vianočným stromčekom po sviatkoch? Do konca februára máte hneď niekoľko možností

Vianoce sa skončili a nastáva čas, keď sa v domácnostiach odzdobuje stromček. Vieme, kam s ním, ak ste tento rok zatúžili po živom. Spoločnosť OLO už tradične zabezpečí bezplatný zber a odvoz vianočných stromčekov.

Ilustračný obrázok k článku Kam s vianočným stromčekom po sviatkoch? Do konca februára máte hneď niekoľko možností
Zdroj: TASR

Ten prebieha od pondelka 4. januára do piatku 29. februára 2016. Po tomto termíne zbierajú stromčeky ako súčasť zmesového komunálneho odpadu.

Obyvatelia Bratislavy môžu ukladať vianočné stromčeky aj ku zberným hniezdam. Okrem nich slúžia občanom aj stanovištia zberných nádob. Bratislavčania môžu stromčeky bezplatne priviezť alebo odovzdať v zbernom dvore OLO na Starej Ivanskej ceste 2.

Vianočné stromčeky ako biologicky rozložiteľný odpad sú odvážané na zhodnotenie kompostovaním, preto je dôležité ich dôkladne „odzdobiť“.

Ak chcete urobiť dobrý skutok a doniesť stromček do ZOO, nerobte to. Mnohé zvieratá by sa stromčekom potešili, no ošetrovatelia sú obozretní. Viackrát sa stalo, že na stromčeku ostali zabudnuté ozdoby. Práve tie sú pre zvieratá veľmi nebezpečné.

Keďže rok 2015 skončil nepárnym 53. týždňom a rok 2016 začal taktiež nepárnym týždňom, spoločnosť OLO bude v prvom týždni (4. január – 10. január 2016) odvážať odpad zo všetkých rodinných domov teda aj obyvateľom, ktorí majú nastavený interval odvozu na párny týždeň.

Od 2. týždňa 2016 (11. január – 17. január 2016) bude odvoz zabezpečovaný v súlade s harmonogramom odvozu pre párny týždeň a od 3. týždňa (18. január – 24. január 2016) pre nepárny týždeň.

Zdroj: OLO / Dnes24

Prečítajte si tiež: Najvyšší živý vianočný stromček: Ktorému v meste patrí prvenstvo?

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM