Nikola Richterová Rôzne

Kam ísť v Bratislave počas Vianoc so zdravotnými ťažkosťami?

Počas Vianoc sviatkujú väčšinou aj všeobecní doktori, to znamená, že množstvo zdravotných stredísk funguje počas týchto dní v obmedzenom režime. O obyvateľov by však malo byť v hlavnom meste dôsledne postarané. Dostupný bude centrálny príjem v nemocniciach, ako aj lekárske služby prvej pomoci.

Ilustračný obrázok k článku Kam ísť v Bratislave počas Vianoc so zdravotnými ťažkosťami?
Zdroj: TASR

„Univerzitná nemocnica Bratislava funguje v nepretržitom režime po celý rok. V súvislosti s blížiacimi sa sviatkami však obmedzujeme poskytovanie plánovanej zdravotnej starostlivosti, ako sú plánované vyšetrenia, plánované operácie a iné plánované výkony.“ uviedla pre web Bratislava24.sk hovorkyňa nemocnice Petra Stano Maťašovská.

Toto obmedzenie bude trvať až do 6. januára. V nemocnici počas sviatkov zároveň zostanú iba akútni pacienti, ostatní si budú môcť užiť sviatky doma s rodinou. Podľa hovorkyne sa ľudia počas Vianoc nemusia obávať o svoje zdravie. Nemocnice budú pripravené. „Poskytovanie neplánovanej – urgentnej zdravotnej starostlivosti je zabezpečené.“ Dodala Petra Stano Maťašovská.

Centrálneho príjmu sa netreba báť

Množstvo ľudí, ktorí majú počas sviatkov ťažkosti, svoj zdravotný stav riešia až vtedy, keď je najhoršie. V takomto období však z navštívenia strediska netreba robiť vedu. V čase sviatkov je centrálny príjem, tak či onak zamestnaný práve prípadmi ako sú napríklad aj žalúdočné problémy z prejedania.

„Centrálne príjmy Univerzitnej nemocnice Bratislava budú fungovať bez akýchkoľvek obmedzení.“ informovala hovorkyňa. Pacienti tak budú môcť prísť v čase ťažkostí práve tam.

Dostupné sú aj lekárske služby prvej pomoci

Ak ide o prípady, kedy nie je potrebné pacienta hospitalizovať, či použiť zdravotnícke zariadenie, k dispozícii sú cez sviatky aj lekárske služby prvej pomoci, či iné špecializované pohotovosti.

V prípade, že budete potrebovať napríklad vytrhnúť zub, môžete sa obrátiť na stomatologickú pohotovosť, aká je napríklad na Krížnej alebo na Kresánkovej ulici na Dlhých Dieloch. Za zubárske služby si tu síce zaplatíte, v prípadoch nevyhnutnej potreby sa však podobné služby cez sviatky zaiste zídu. Najmä vtedy, keď má váš zubár dovolenku.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM