ts Rôzne

K svojim deťom môžete privolať novú pohotovostnú výjazdovú službu

Rodičia z Bratislavy a okresu Malacky, od prvého mája máte možnosť privolať k svojim deťom lekára priamo domov. Na službu sa môžete obrátiť aj počas víkendov.

Ilustračný obrázok k článku K svojim deťom môžete privolať novú pohotovostnú výjazdovú službu
Zdroj: TASR

Ráno sa vám dieťa zobudí uplakané s horúčkou, nemáte k dispozícii auto a do nemocnice to máte mestskou hromadnou dopravou komplikované? Potešíme vás!

Vďaka novej pohotovostnej výjazdovej službe pre deti do 18 rokov už nebudete musieť čakať na vyšetrenie v čakárni. Pohotovostná výjazdová služba vám ušetrí čas, a zároveň pri čakaní na vyšetrenie v čakárni neriskujete, že sa vaše dieťa nakazí ďalšími chorobami.

Od 1. mája tohto roku môžete v Bratislave a okrese Malacky využívať výjazdové služby novej pohotovostnej služby VyDePo „Výjazdová detská pohotovosť“.

„V prípade, že má vaše dieťa vysokú horúčku, kašeľ, bolesti uší či iné bolesti, lekári z VyDePo ho vyšetria u vás doma, a to za rovnaký poplatok ako v čakárni, čiže 1,99 eur,“ informuje Jana Romanová z VyDePo. Lekári VyDePo sú vybavení CRP prístrojom, otoskopom, nebulizátorom a základnými liekmi.

Prevádzkové hodiny

Služba VyDePo funguje najmä v nočných hodinách od 18.00 hod. do 6.00 hod. Cez víkendy sa na lekárov z VyDePo môžete obrátiť nonstop. Pomoc môžete privolať v prevádzkových hodinách na telefónnom čísle 0904 008 090.

Romanová však upozorňuje: „V prípade urgentného stavu alebo úrazu vyžadujúceho si okamžitú pomoc, je potrebné volať priamo rýchlu zdravotnú pomoc alebo navštíviť detskú chirurgiu.“

„Tím lekárov VyDePo zastrešuje garant pre pediatriu MUDr. Patrik Karvan. Doktor Karvan atestoval z pediatrie v roku 1999. Neskôr pôsobil na rôznych detských oddeleniach, ako napríklad na detskej chirurgii, detskej klinike anestézie a intenzívnej medicíny, detskom kardiocentre a na oddelení patologických novorodencov. Skúsenosti s pohotovosťou získal aj ako lekár Komplexnej záchrannej služby o. z.,“ doplnila Romanová.

Čítajte aj: Viete, ako skladovať potraviny v horúčavách?

Ilustračný obrázok

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM