Maros Palesch Rôzne

K rozšíreniu cesty bude štúdia

Do konca marca má Slovenská správa ciest spracovať štúdiu uskutočniteľnosti k rozšíreniu cesty Dunajská Lužná - Bratislava. Pre médiá to uviedol bratislavský primátor Milan Ftáčnik v reakcii na vyhlásenie Lepšej dopravy.

„Tam sa má preštudovať cesta z Dunajskej Lužnej až po Gagarinovu ulicu v Bratislave tak, aby bolo možné povedať, aké sú návrhy na zlepšenie jej priepustnosti. Potom treba včleniť diskusiu aj do širšieho rámca, ktorým je generel,“ spresnil Ftáčnik. Vzhľadom na stav financií bude mesto schopné obstarávať generel až v neskoršom období.

Iniciatíva vo vyhlásení apeluje na vedenie Bratislavy aj Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), aby zvážili zámer rozšíriť cestu vzhľadom na premávku verejnej dopravy.

„Upozorňujeme však, že rozširovanie cestnej infraštruktúry s primárnym cieľom vpustiť viac áut do mesta nepredstavuje dlhodobo udržateľný spôsob riešenia dopravnej situácie v Bratislavskom kraji,“ uvádza v dokumente, ktorý zaslal médiám, Ivan Bútora z OI.

Dlhodobé odkladanie spustenia integrovaného dopravného systému má podľa OI pritom za následok prehlbovanie dopravných problémov v Bratislavskom kra­ji.

Ako uviedol predseda mestskej komisie dopravy a informačných systémov Jozef Uhler, predpokladá, že žiadosť o prerokovanie vyhlásenia dostanú najneskôr v apríli.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM