Tomáš Stupavský Kultúra

Jubilejný Ples v opere otvorí po prvýkrát muž. Tejto cti sa dostalo hudobnému spevákovi Rickovi Astleymu

Zajtrajším dňom sa oficiálne začína plesová sezóna, a ako je už pekným zvykom otvára ju prominentný Ples v opere. Hviezdou jubilejného 15. ročníka dobročinného podujatia bude spevácka ikona anglickej hudobnej scény Rick Astley.

Ilustračný obrázok k článku Jubilejný Ples v opere otvorí po prvýkrát muž. Tejto cti sa dostalo hudobnému spevákovi Rickovi Astleymu
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu 10. januára sa opäť “slovenská smotánka“ stretne pod jednou strechou historickej budovy Slovenského národného divadla. V duchu tradície nadaný muzikant a spevák Rick Astley vôbec ako prvý mužský hlavný hosť úderom na gong zaháji známe podujatie. Zatiaľ ples vždy otvárali hviezdy nežnejšieho pokolenia.

Astley má v pláne sa aj zabávať

Popový idol pricestoval do Bratislavy opäť autom, keďže Rick Astley trpí panickým strachom z lietania. „Ja si vždy rád vychutnávam cestu autom, pretože tak môžete lepšie spoznať krajinu, ktorou prechádzate. Nemal som to až tak ďaleko, lebo ešte včera sme koncertovali v rakúskom Innsbrucku,“ uviedol britský spevák.

Rick Astley má na poslednú návštevu Bratislavy príjemné spomienky a preto sa teší, že si ju pozrie znova, ale iným štýlom. „Pozvanie na túto dobročinnú akciu som okamžite prijal, pretože je úžasné, keď svojou prácou môžete aj pomáhať,“ doplnil Astley.

Na dnešnej tlačovej konferencii britský umelec s unikátnym barytónom prezradil, že vo voľnom čase alebo v aute nepočúva vlastnú hudbu, ale iných interpretov. V minulosti ponúkala každá krajina svoju typickú hudbu, no v súčasnosti je podľa neho aj vďaka internetu muzika dosť rovnaká. Napríklad taká Katy Perry sa počúva všade.

Hudobná hviezda sa netajila tým, že sa na Plese v opere chce aj zabávať. „Či budem tancovať to záleží aj od dobrého alkoholu,“ podotkol so smiechom Astley.

Popový idol na Slovensku po tretíkrát

Spevák a skladateľ Rick Astley, ktorý sa narodil 6.2.1966 sa narodil v mestečku Newton Le Willows na severe Anglicka, začínal ako bubeník v roku 1983 v skupine Give Way. Rok nato, už ako spevák, prišiel do skupiny FBI.

V júli 1987 sa rozhodol pre sólovú dráhu. Mesiac nato vydal prvý singel so skladbou Never Gonna Give You Up. V septembri 1987 viedla táto skladba anglický rebríček a stala sa najpredávanejším singlom roka. V novembri 1987 vydal debutový album s názvom Whenever You Need Somebody. Bol úspešný a dostal sa na prvú priečku v rebríčku albumov.

V anglickej TOP 40 hitparáde mal deväť skladieb, hitmi boli When I Fall In Love, Together Forever, Hold Me In Your Arms, ako aj Cry For Help. Jeho spevácku dráhu mapuje šesť štúdiových albumov, šiesty s názvom Portrait vyšiel v októbri 2005.

Na Slovensko prichádza po tretí raz, prvýkrát vystúpil na koncerte v bratislavskej športovej hale na Pasienkoch 23. januára 2009, druhýkrát 4. júla tohto roku na pretekárskom okruhu Slovakia Ring v rámci šou Celebrate the 80's and 90's with the Hoff, ktorú do Orechovej Potône priviedol americký herec, spevák a producent David Hasselhoff.

Moderátorkou bude Monika Hilmerová

Dobročinný Ples v opere je jednou z najprestížnejších udalostí spoločenského a kultúrneho života na Slovensku. Na jubilejnom ročníku sa očakáva okolo 600 hostí. Podujatie bude moderovať slovenská herečka Monika Hilmerová a ples sa bude niesť v barokovom štýle.

Ples v opere predstavuje nielen spojenie spoločenskej elegancie, vysokého kultúrneho zážitku, ale ako bolo spomenuté patrí k nemu aj jeho dobročinné poslanie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM