Nina Táborská Samospráva

Jesenná výsadba v meste pokračuje. Zelenšie budú v najbližších týždňoch viaceré mestské časti

Hlavné mesto pokračuje v jesennej výsadbe, ktorá bude prebiehať v najbližších týždňoch. Aktuálne prebehla výsadba trvalkovo – kríkových záhonov na ploche zelene pri križovatke Košická – Prístavná.

Ilustračný obrázok k článku Jesenná výsadba v meste pokračuje. Zelenšie budú v najbližších týždňoch viaceré mestské časti
Zdroj: Dnes24.sk

Výsadba rastlín sa realizovala na ploche 98 metrov štvorcových a spolu bolo vysadených takmer 500 kusov. Hlavné mesto na túto výsadbu vynaložilo takmer 4300 eur a pokračuje tak v revitalizácii verejného priestranstva.

Spolu bolo vysadených 461 rastlín, z toho 162 kusov krov a 299 kusov trvaliek. Rastlinný sortiment tvoria dva druhy krov – dráče a tavoľníky a 4 druhy xerofytných trvaliek – voňavé levandule, šalvie, rozchodníky a trávy-kostravy. Záhony boli navrhnuté tak, aby kvitli na jar a počas celého leta.

Jesenná výsadba sa začala začiatkom októbra v lokalitách mestských častí Staré Mesto a Ružinov, kde sa vysadilo takmer 2300 trvaliek, pričom mesto na túto výsadbu vynaložilo 18-tisíc eur. Približne 600 kusov trvaliek bolo vysadených v lokalite Krížna – Karadžičova, 1200 trvaliek sa vysadilo na Záhradníckej – Karadžičovej a takmer 500 trvaliek bolo vysadených na Šulekovej – Timravine.

Mesto bude pokračovať aj výsadbou takmer 180-tich stromov, pričom 162 listnatých a 17 ihličnatých stromov bude vysadených v mestských častiach Nové Mesto, Petržalka, Ružinov, Rača a Podunajské Biskupice. Takisto sa budú realizovať dosadby trvalkových záhonov, mobilných kvetináčov a mobilnej zelene v centre mesta a jeho okolí.

Prečítajte si tiež: Bratislava sa na jeseň zazelená. Magistrát zahájil výsadbu stromov a trvaliek

Foto: Hlavné mesto SR Bratislava.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM