Rôzne

Jednoduchá konštrukcia môže zmeniť bratislavské sídliská

Viete si predstaviť, že z jedného rámu vznikne lavička, susedská kaviareň alebo prístrešok na grilovanie? Na bratislavské sídliská a verejné priestory prichádza Kocka.

Ilustračný obrázok k článku Jednoduchá konštrukcia môže zmeniť bratislavské sídliská
Foto: Ladislav Michalka

Jednoduchá železná konštrukcia je modernou verziou detských preliezačiek z čias socializmu, ktoré vídame dodnes. Jej výhoda ale spočíva v tom, že môže byť čímkoľvek, záleží od poskladania jednotlivých dielov.

Systém stavebnice nazval jej autor Ladislav Michalka výstižne – Kocka. Základná podoba má rozmery 3 × 3 × 3 metra. „Konštrukciu je možné rozširovať vo všetkých smeroch a vytvárať štruktúry. Ide o multifunkčnú platformu pre rôzne využitia,“ opisuje Michalka.

Z vyskladaného skeletu tak môže vzniknúť malá predajňa, ochrana pred dažďom či lezecká stena pre amatérov. Veľká výhoda zároveň spočíva v tom, že Kocka môže kedykoľvek zmeniť tvar i miesto.

Multifunkčná platforma pre rôzne využitia by mala pribudnúť na viacerých miestach v Petržalke. Práve na sídliskách sa dokáže naplno ukázať jej potenciál. „Môže byť využitá aj ako konštrukčný systém pre iné aktivity a vďaka svojej flexibilite je univerzálnym prvkom v tvorbe aktívneho verejného priestoru,“ uzatvára Michalka.

Prečítajte si tiež: Nové workoutové ihriská sú k dispozícii v Dúbravke aj v Karlovej Vsi

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM