Nina Táborská Rôzne

Jedinečný projekt, výnimočná odmena: Ako dobrovoľník v Bratislave môžete požiadať o špeciálnu kartu. Čo všetko získate?

Odmena pre tých, čo ju nečakajú! Nebojíte sa nových vecí, radi priložíte ruku k dielu a chcete zažiť niečo prekvapivé? Bratislavskí dobrovoľníci, ktorí za rok venujú dobrovoľničeniu viac ako 40 hodín, môžu požiadať o "DOBROkartu". Pozrite sa, aké benefity okrem dobrého pocitu získate.

Ilustračný obrázok k článku Jedinečný projekt, výnimočná odmena: Ako dobrovoľník v Bratislave môžete požiadať o špeciálnu kartu. Čo všetko získate?
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

V uliciach hlavného mesta aj na internete prebieha netradičná kampaň. Možno ste si všimli zaujímavý projekt, prostredníctvom ktorého Bratislavské dobrovoľnícke centrum hľadá „DOBROdruhov“.

Bratislavskí dobrovoľníci, ktorí za rok venujú dobrovoľničeniu viac ako 40 hodín, môžu požiadať o „DOBROkartu“. Tá so sebou prináša rôzne výhody, ktoré si môžete uplatniť v „DOBROpodnikoch“.

Kto sa môže stať DOBROdruhom?

„DOBROdruhom“ môže byť ktokoľvek, kto sa nebojí nových vecí, je ochotný priložiť ruku k dielu a zažiť niečo prekvapivé a nečakané. „Dobrovoľníctvo je dobrodružstvo,“ hovorí Alžbeta Mračková, výkonná riaditeľka Bratislavského dobrovoľníckeho centra.

„Každý sa ním môže stať, jednotlivec aj organizácia. V podstate, každý dobrovoľník čo robí niečo bez nároku na honorár pre druhých, je už DOBROdruhom,“ dodala Mračková.

Čo je DOBROkarta?

Dobrovoľníci nevykonávajú švoju činnosť s vidinou odmeny. A práve preto si zástupcovia BDC myslia, že si ju zaslúžia a vymysleli odmenu pre aktívnych obyvateľov hlavného mesta – DOBROkartu.

„Podniky na dverách budú mať nálepky s označením DOBROpodnik. Takto bude označený každý podnik, ktorý sa zapojil do projektu a kde si DOBROdruhovia budú môcť so svojou kartou uplatniť všetky výhody, ktoré so sebou prináša,“ povedala pre Bratislava24.sk spisovateľka a členka správnej rady BDC Petra Nagyová Džerengová.

S DOBROkartou dostanete zľavy napríklad na všetok tovar Curaprox, na kurzy varenia Jem iné, Galéria mesta Bratislavy ponúka až 50-percentnú zľavu na vstupné, Iuventa umožnila polovičnú zľavu na vstupné do plavárne, Lavender vám ako dobrodruhovi stiahne 15 percent z celého účtu.

Kde nájdete DOBROpodniky?

V Bratislave takúto nálepku nájdete na dverách štrnástich podnikov. Patria sem Artforum, Curaprox, Divadlo TICHO a spol., Galéria mesta Bratislavy, Iuventa, Jem iné, Kafé Scherz, Lavender Caffe, Moods bakery & coffee, PDCS, The Bridge, The Peach, multifunčné centrum TUTO a Veggie.

Poslaním Bratislavského dobrovoľníckeho centra je združovať tých, ktorí sú ochotní pomáhať organizáciám, a tiež samotné organizácie učiť, ako s dobrovoľníkmi pracovať.

„Vyvrcholením tejto snahy je práve kampaň hľadáme DOBROdruhov, ktorá spája niekoľko na prvý pohľad odlišných svetov. Kampaň prepája neziskové organizácie a dobrovoľníkov so samosprávou, verejnými inštitúciami, ale aj súkromnými podnikmi,“ vysvetlila Petra Nagyová Džerengová.

Ak sa chcete stať DOBROdruhom aj vy, je potrebné prihlásiť sa na stránke dobrovolnictvo­ba.sk. Kampaň podporilo Hlavné mesto SR Bratislava.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM