Nina Táborská Rôzne

Jedinečné archívne zábery: Park kultúry a oddychu v časoch svojej najväčšej slávy

Zaspomínajte si na časy, kedy bratislavské PKO zažívalo svoju najväčšiu slávu a konali sa tu najznámejšie plesy, slávnosti, zjazdy, alebo dobre známa Bratislavská lýra. Pozrite si unikátne archívne fotografie dnes už schátralého a zničeného priestoru, odsúdeného na zánik.

Ilustračný obrázok k článku Jedinečné archívne zábery: Park kultúry a oddychu v časoch svojej najväčšej slávy
Zdroj: TASR

1959 - Ples družby v Bratislave. Na záver Mesiaca československo-sovietskeho priateľstva v sobotu 12. decembra usporiadal Mestský výbor SČSP v spoločenskej hale Parku kultúry a oddychu v Bratislave Ples družby. V plesovom programe predviedli účastníkom plesu ukážky spoločenských tancov členovia klubu spoločenských tancov z obvodu Bratislava – Nové mesto.

1960 - Slávnostný večer k Mesiacu priateľstva v Bratislave. V rámci Mesiaca československo-sovietskeho priateľstva usporiadal Mestský výbor SČSP v Bratislave v stredu 23. novembra v PKO slávnostný večer pod názvom „Za večné priateľstvo“. V programe vystúpili členovia SND, Novej scény, Spevácky zbor bratislavských učiteliek a vysokoškolský súbor Technik.

1968 - Mládežnícky ples v Bratislave. Po mestskej konferencii pracujúcej mládeže sa stretli bratislavskí zväzáci v piatok 23. februára v PKO na II. plese pracujúcej mládeže. Do tanca hral Juraj Velčovský so svojim súborom. Na programe bolo i finále Mestskej súťaže v spoločenskom tan­ci.

1968 - otvorili v Parku kultúry a oddychu v Bratislave III. medzinárodný festival populárnych piesní „Bratislavská lýra 1968,“ ktorý trval do 16. júna 1968. Festival zahrňoval československú pesničkovú súťaž a nesúťažné recitály našich a zahraničných spevákov. Lýra sa stala na čas legendou, kde nechýbali hviezdy ako Helena Vondráčková, Waldemar Matuška a pravdaže Karel Gott.

1972 - Slovenský zjazd ZČSSP v Bratislave. Vyše štyristo delegátov, zastupujúcich viac ako 400-tisíc členov ZČSSP v SSR, zišlo sa na Slovenskom zjazde Zväzu čs.-sovietskeho priateľstva, ktorý sa začal 11. mája v Parku kultúry a oddychu. V priebehu popoludňajšieho rokovania prišla zjazd v mene pionierov na Slovensku pozdraviť delegácia bratislavskej pionierskej organizácie. Členom predsedníctva a čestným hosťom odovzdali pionieri kytice červených kvetov.

Prečítajte si tiež: Nekonečná kauza PKO: Investor odstúpil od zmluvy, mestu dal posledný termín na dohodu

Archívne fotografie bratislavského PKO
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM