Rôzne

Jedinečná kaviareň Mačkafé organizuje vianočnú charitatívnu akciu pre zvieratká v núdzi

Mačkafé nie je iba útulná kaviarnička pod hradom, kde môžete relaxovať v prítomnosti prítulných mačičiek. Mačkafé je projekt, ktorý v sebe spája príjemné s užitočným.

Ilustračný obrázok k článku Jedinečná kaviareň Mačkafé organizuje vianočnú charitatívnu akciu pre zvieratká v núdzi
13
Galéria
Zdroj: Mačkafé FB

Život v 21. storočí je hektický a stresový. Neustále sa za niečím ženieme a zabúdame pritom na vlastnú psychickú pohodu a odpočinok. V Mačkafé ale nájdete miesto, na ktorom dobrí ľudia pomáhajú nielen týraným a opusteným mačkám, ale zároveň poskytujú ľuďom priestor na odpočinok a „dobíjanie bateriek“.

Život v Mačkafé

V Mačkafé klube sa môžete pohodlne usadiť v hrejivej atmosfére útulného klubu. Spoločnosť vám budú robiť mäkké klbká prítulných mačičiek. Niekoľkými vedeckými výskumami je totiž dokázané, že môžu výrazne zlepšiť zdravotný stav človeka.

Občianske združenie Mačacia labka sa rozhodla spojiť príjemné s užitočným, a tak vznikol projekt Mačkafé klub. Pomocnú ruku sa rozhodli podať nielen nechceným mačkám, ale aj ľuďom, ktorí si potrebujú odpočinúť od hektického sveta a aspoň na chvíľu nájsť harmóniu.

Všetky mačky v Mačkafé sú zachránené z ulice, či adoptované z depozitov a každá z nich si prešla neľahkým osudom. Ak ste milovníkmi dobrej kávy, čaju, alebo limonády, máte radi zvieratá a ich osud vám nie je ľahostajný, hľadáte miesto kde môžete v pokoji tvoriť a myslieť, alebo naopak, len tak sedieť a nemyslieť na nič a relaxovať, rozhodne musíte navštíviť Mačkafé.

Charitatívna akcia

V Mačkafé rýchlo vznikla komunita ľudí, ktorým záleží na osude týraných či opustených zvierat. Ak chcete psíkov a mačičky symbolicky „odmeniť“ za ich dobrotu, vernosť a liečivé účinky, počas víkendu 9. – 10. decembra si určite nenechajte ujsť Vianočnú charitatívnu akciu pre zvieratá v núdzi 2017.

Ak sa chcete zapojiť, akákoľvek materiálna či iná pomoc rozhodne padne na úžitok. Priniesť môžete krmivo, hračky, podstielky, podložky, deky, odčervovacie tabletky, mačacie toalety, prenosky a všetko, čo zvieratkám a ich opatrovateľom pomôže.

„V tento deň nebude núdze o dobrých ľudí, príjemnú atmosféru, nádhernú vianočnú výzdobu a dobrú vianočnú náladu. Známe tváre ako Janka Hospodárová, Janka Lieskovská, Karin Haydu, Lenka Vavrinčíková a Evelyn budú symbolicky obsluhovať hostí,“ pozýva na akciu Peter Janco z Mačkafé. Vyzbierané veci poputujú do OZ Majme srdce, OZ Tulák Sereď, OZ MačkySoS a OZ Mačacia labka.

9. – 10. december / 10:00 – 21:00 hod. / Mačkafé, Zámocká 24 / vstup voľný

Mačkafé klub
13
Galéria
Zdroj: Mačkafé FB
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM