Správy Samospráva

Jarovce odmietli žiadosť Čunova o spoločný školský obvod

Bratislavská mestská časť Čunovo chcela so susednými Jarovcami vytvoriť spoločný školský obvod. Poslanci Jaroviec to však odmietli.

Ilustračný obrázok k článku Jarovce odmietli žiadosť Čunova o spoločný školský obvod
Zdroj: TASR

Miestne zastupiteľstvo v Jarovciach odmietlo žiadosť mestskej časti Bratislava-Čunovo o vytvorenie spoločného školského obvodu. Starosta Jaroviec Pavel Škodler to zdôvodnil nedostatočnou kapacitou miest v základnej škole.

„Čunovčania nás požiadali o podpísanie dohody o spoločnom školskom obvode, ale sme im to zamietli, pretože to by sme potrebovali tri prvé triedy a to by presahovalo naše možnosti,“ povedal Škodler s tým, že obec má problém stihnúť do septembra tohto roka dokončiť nadstavbu školy tak, aby sa vytvorili zatiaľ aspoň dve prvé triedy.

Kam s prvákmi?

Čunovo, ktoré nemá ani prvý stupeň ZŠ, musí vyriešiť problém s umiestnením 18 prvákov v školskom roku 2017/2018 po tom, čo im Rusovce, pod nátlakom domácich obyvateľov, vypovedali na jeseň minulého roka dlhoročnú dohodu o spoločnom školskom obvode. Dôvodom boli obavy obyvateľov Rusoviec, že by ich deti pre nedostatok tried museli cestovať do školy mimo obce.

Starostka bratislavskej mestskej časti Čunovo Gabriela Ferenčáková preto požiadala o pomoc Petržalku. „Požiadali sme Miestny úrad v Petržalke, aby nám vyhovel v požiadavke uzatvoriť spoločný školský obvod, veríme, že to vyjde, nechcem však predbiehať udalosti,“ potvrdila Ferenčáková s tým, že petržalskí poslanci majú o tejto záležitosti rozhodnúť na zastupiteľstve 28. februára.

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM