Správy

Jarovce majú prvé VZN o ochrane pred hlukom a o pravidlách kosenia

Miestne zastupiteľstvo v Jarovciach prijalo Všeobecne záväzné nariadenie o pravidlách času predaja v obchode, času prevádzky služieb, času výstavby, rekonštrukcie stavieb a bytov.

Ilustračný obrázok k článku Jarovce majú prvé VZN o ochrane pred hlukom a o pravidlách kosenia
Zdroj: TASR

Po prvý raz v ponovembrovej histórii obce prijalo Miestne zastupiteľstvo v Jarovciach v utorok (21. 6.) Všeobecne záväzné nariadenie (VZN) o pravidlách času predaja v obchode, času prevádzky služieb, času výstavby, rekonštrukcie stavieb a bytov, o ochrane obyvateľstva pred hlukom a vibráciami a o udržiavaní čistoty a poriadku na území mestskej časti.

Starosta obce Pavel Škodler považuje za najväčšie pozitívum nariadenia, ktoré sa snaží presadiť od roku 2007, že sa obec bude mať o čo oprieť pri prevýchove jej obyvateľov.

Upozorňovanie občanov

„Za najväčší prínos považujem to, že konečne sa budeme môcť o niečo oprieť pri sankcionovaní a upozorňovaní občanov, ktorí sa nestarajú riadne o svoje pozemky a tým rozširujú burinu,“ povedal Škodler.

Starosta verí, že VZN vyrieši najmä nedeľné kosenie vymedzením presného času od 8.00 hod. do 12.00 hod., keď to je úradne povolené, aj keď nie je isté, či to budú všetci obyvatelia dodržiavať.

V novom nariadení je presne určený čas aj na výstavbu, rekonštrukciu domov a bytov a podmienky prevádzky služieb v zariadeniach verejného stravovania a verejnej zábavy.

Nové pravidlá

„V prípade, že budú chcieť mať tieto zariadenia otvorené mimo otváracích hodín, vyžadujeme, aby o to požiadali a doložili súhlas všetkých dotknutých osôb, susedov a tých, ktorým by to mohlo prekážať,“ doplnil Škodler.

Nové pravidlá výstavby, rekonštrukcie stavieb a bytov na území bratislavskej mestskej časti Jarovce povoľujú vykonávať tieto činnosti počas pracovných dní do 19.00 hod., v sobotu do 18.00 hod. a v nedeľu od 8.00 hod. do 12.00 hod. VZN vstúpi do platnosti od 1. augusta tohto roka.

Čítajte aj: Obyvatelia Jaroviec si za využívanie verejného priestranstva priplatia

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM