Martin Zvolensky Futbal

Jarolím strieda Jankecha

Po sérii nepresvedčivých výsledkov, hlavne na ihriskách súperov, sa rozhodol Jozef Jankech podať demisiu spolu s asistentmi Štefanom Horným a Jurajom Bútorom.

V snahe dodať mužstvu potrebný nový impulz predstavitelia ŠK Slovan tento návrh prijali a dohodli sa s trénermi na ukončení vzájomnej spolupráce. Jankech je po Romanovi Pivarníkovi (Prešov), Žarkovi Djurovičovi (Košice) a Ladislavovi Jurkemikovi (Ružomberok) štvrtou trénerskou „obeťou“ aktuálneho ročníka Corgoň ligy. Skúsený lodivod doplatil na slabšie posledné výsledky Slovana v CL, keď úradujúci víťaz Slovenského pohára je v tabuľke piaty, po 11 kolách má na konte 17 bodov. Nedarilo sa mu najmä v zápasoch na ihriskách súperov, kde prehral v Dunajskej Strede (1:2), Prešove (1:2) či v Senici (2:3) a Nitre (0:1). Päťnásobný majster SR sa tiež nedokázal presadiť v európskych pohároch, kde ho pred bránami skupinovej fázy EL 2010/2011 zastavil VfB Stuttgart. Trénerovi belasých sa poďakovali, o čom informuje aj klubová stránka ŠK Slovan. ,,Jozef Jankech sa počas svojej bohatej a úspešnej kariéry nezmazateľne zapísal do histórie Slovana a bude navždy patriť medzi významných trénerov najúspešnejšieho slovenského klubu.“
Novým hlavným trénerom ŠK Slovan bude Karel Jarolím. Päťdesiatštyriročný český kouč naposledy pôsobil v Slávii Praha, ktorú doviedol k dvom českým titulom v rade i účasti v skupinovej fáze Ligy majstrov v sezóne 2007/2008. V roku 1998 vyhral anketu o najlepšieho českého trénera, skúsenosti má aj z francúzskeho Štrasburgu. Karel Jarolím sa s predstaviteľmi ŠK Slovan dohodol na podmienkach zmluvy do 30. júna 2012," informovala v stredu oficiálna klubová stránka.
Jarolím by sa mal povinností v najslávnejšom slovenskom klube chopiť vo štvrtok, vedenie ho plánuje predstaviť aj na oficiálnej tlačovej konferencii. Po Dušanovi Uhrinovi st. bude druhým Čechom na lavičke Slovana v ére samostatnosti. „Na prácu v Slovane sa teším. Mal som ponuku už z Ružomberku, ale to bolo veľmi narýchlo. A navyše, Slovan je Slovan. Je to tím s tradíciou a určite aj s ambíciami. A to ma láka. Dosť hráčov v tíme je mladých, no aká bude sila mužstva sa uvidí až v zápasoch,“ citovali české médiá Jarolíma, ktorý by mal premiéru absolvovať už vo víkendovom zápase v Košiciach.

prehľad trénerských zmien v CL 2010/2011:
1. FC Tatran Prešov: Roman Pivarník – Ladislav Pecko
MFK Košice: Žarko Djurovič – Štefan Tarkovič
MFK Ružomberok: Ladislav Jurkemik – Goran Milojevič
Slovan Bratislava: Jozef Jankech – Karel Jarolím

zdroj: TASR a ŠK Slovan

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM