Nikola Richterová Rôzne

Jarné prázdniny sú tu a vy neviete kam s deťmi? Máme pre vás program, na ktorý len tak nezabudnú

Tieto dni sú pre deti oddychom, keď sa na päť dní môžu zbaviť svojich školských starostí. Ťažkosti v týchto dňoch však majú rodičia, či dedkovia a babky, ktorí nevedia, ako im vymyslieť program, ktorý by bol pre nich vyhovujúci. Prinášame vám tipy na miesta, kde budú vaše deti isto spokojné.

Ilustračný obrázok k článku Jarné prázdniny sú tu a vy neviete kam s deťmi? Máme pre vás program, na ktorý len tak nezabudnú
Zdroj: TASR

Tvorivé kurzy v SNG

Slovenská národná galéria je pre deti zaujímavá najmä v utorok a stredu v časoch od 17:00 do 18:30. Utorky sú určené pre rodičov s deťmi od štyroch do šiestich rokov, stredy patria mamám, otcom a ich ratolestiam od šesť do deväť.

Interaktívna výstava o ríši vtákov v Bibiane

To, že deti majú rady zvieraciu ríšu je takmer samozrejmé. V Medzinárodnom dome umenia pre deti Bibiana si pre tých najmenších prichystali výstavu, kde sa čo to priučia vtáčiemu svetu. Deti spoznajú rôzne formy kŕmenia, uvidia vajcia a hniezda rôznych druhov vtákov, navyše veľkým lákadlom budú tučniaci v životnej veľkosti. Výstava je sprístupnená každý deň okrem pondelka od 10:00 do 18:00

Týždeň šikovných rúk v Devínskej Novej Vsi

Na podujatia pre deti počas jarných prázdnin mysleli aj v Devínskej. Podujatie je vhodné pre deti od šiestich rokov a pripravené je tu pre nich množstvo aktivít. Každý jeden deň sa záujemcovia budú môcť naučiť vyrobiť niečo iné. Cena pre jedno dopoludnie, či odpoludnie sú dve eurá.V prípade, že bude mať vaše dieťa záujem zamestnať svoje ruky po celý deň, je cena 3,50.

Prečítajte si tiež: Bratislava má nové Športovo-zábavné centrum pre deti, otvorenie prišli podporiť známe osobnosti

Jarné prázdniny v Buppi (Bory Mall a Shopping Palace)

Na obrovskú dávku jarnej kreativity detí sú pripravení aj v detských oddeleniach dvoch nákupných bratislavských centier. Pre vaše ratolesti tu majú po celý týždeň prichystaný zaujímavý program. Tešiť sa môžu najmä na vytváranie hračiek, či dekorácii. Táto akcia je vhodná pre všetky deti bez ohľadu na vek.

Detské múzeum SNM

Ak plánujete tráviť jarné prázdniny intenzívnejšie so svojimi deťmi, môžete ich zobrať do múzea, ktoré je určené priamo im. Nudiť sa tam však isto nebudú ani rodiča. Inštitúcia sa skladá hneď z niekoľkých častí. Na výber máte napríklad detské laboratórium, tvorivé dielne, kútik pre najmenších, či detské kino. Vstup pre deti sú tri eurá, dospelý a študenti nad 15 rokov zaplatia o euro menej.

Múzeum dopravy Bratislava

Ak máte doma chlapca, ktorý má rád autíčka a zaujíma sa o všetko, čo má kolesá, potom je Múzeum dopravy najlepšou voľbou. Miesto je výhodné najmä v tom, že okrem detí sa tu isto zabavia aj dedkovia s otcami. Otváracie hodiny sú každý deň okrem pondelka od 10:00 do 17:00. Deti do 5 rokov majú návštevu zdarma, za zľavnený vstup zaplatíte 1,50 a dospelý hradia 3,30. Múzeum ponúka tiež rodinné zľavy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM