Kultúra

Jarné Kapitulské dvory vás zlákajú do tajných zákutí najromantickejšej ulice Bratislavy

Kapitulská a Židovská ulica otvoria brány do dvorov starých domov. Obľúbené podujatie odhalí kus histórie a pripomenie, ako naše mesto vyzeralo kedysi.

Ilustračný obrázok k článku Jarné Kapitulské dvory vás zlákajú do tajných zákutí najromantickejšej ulice Bratislavy
7
Galéria
Zdroj: TASR

Počas druhej májovej soboty ožijú uličky v Starom Meste. Kapitulská ulica sa spojí s mestskými hradbami a cez peší most poputujete za zaujímavým programom až na pešiu zónu na Židovskej ulici.

Kapitulská ulica ožije

Už štvrtý rok organizuje združenie Oživenie Kapitulskej o.z. v priestore Kapitulskej ulice, na Mestských hradbách a na Židovskej ulici obľúbené podujatie Kapitulské dvory. Výnimočné podujatie odhalí kus histórie a pripomenie, ako naše mesto vyzeralo kedysi.

V otvorených dvoroch Kapitulskej ulice sa na jeden deň vrátime do minulosti. Keď nahliadnete do dvorov, ktoré sú bežne zamknuté, uvidíte kus histórie a množstvo podujatí. Pestrý kultúrny program ponúkne Dom Albrechtovcov a Baxova veža, kde po koncerte detí zo ZUŠ Ruppeldta vystúpi aj kúzelník Ivan, Divadlo FI, DDS Bebčina, Adriena Bartošova a Presburger Klezmer Band.

V pestrej ponuke pouličných stánkov na Kapitulskej budete môcť obdivovať a kúpiť si výrobky z dielne umelecov a umeleckých remeselníkov. Pred Farským úradom odprezentujú svoje aktivity Maltézski rytieri. Slovenská Katolícka charita a Lux Communication vo svojich dvoroch tiež ponúknu zaujímavý kultúrny program.

Priestor mestských hradieb sa zas zmení na vojenský tábor. Stanete sa svedkami šermiarskych súbojov a ukážok bojových umení.

Umelci aj kuchári

Židovská ulica bude 12. mája plná čítačiek, tanca a hudby. Na ulici vám dokonca chlapci z Hero Barber urobia skvelý účes. Takto pekne upraveným vám už nič nebude brániť v tom, aby ste si vypočuli čítanie na schodoch od Tepláreň café alebo si vychutnali, hodinu tanca či vystúpenie mladých hudobných skupín.

Magnetom pre návštevníkov Židovskej ulice sa určite stane aj Fotomat – automat na umelecký portrét a stánok s ukážkami varenia domáceho piva. Hlad zaženú najlepšie koláčiky zo Židovskej z prevádzky „U Guľky“. Prezentovať sa bude aj Krajanské centrum Kalab, ktoré sa pochváli dielami insitných umelcov z Vojvodiny a z ich stánku bude rozvoniavať skvelá dolnozemská fazuľovica.

Bratislavské kultúrne a informačné stredisko na akcii predstaví nový komunitny formát „Susedia z podhradia.“ V rámci projektu sa na Židovskej ulici pri spoločnej diskusii stretnú obyvatelia a podnikatelia z tejto štvrte.

Podrobný program Jarných Kapitulských dvorov 2018 nájdete TU.

sobota 12. mája / od 10:00 do 18:00 hod. / Kapitulská a Židovská ulica, mestské hradby / vstup voľný

Oživenie Kapitulskej o.z.
7
Galéria
Zdroj: Oživenie Kapitulskej o.z.
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM