Ľuba Lesná Rôzne

Ján Turňa európskou osobnosťou: Dostane európsku cenu

Prof. Ján Turňa, generálny riaditeľ Centra vedecko-technických informácií SR, dostane dnes cenu 4. ročníka European Projects Awards, ktorú mu udelí European Project Association (EPA) počas slávnostného odovzdávania cien v priestoroch Európskeho parlamentu v Bruseli.

Ilustračný obrázok k článku Ján Turňa európskou osobnosťou: Dostane európsku cenu
Zdroj: TASR

Podľa EPA je Turňa osobnosťou, ktorá prispela k rozvoju Európskej únie v programovacom období 2007 – 2013. Ocenila výnimočný prínos Turňu k rozvoju EÚ prostredníctvom realizácie europrojektov a národných projektov zameraných na budovanie a prevádzku komplexných informačných systémov a ďalších aktivít pre podporu vedy, výskumu, vývoja a vzdelávania.

Ocenený aj antiplagiátorský systém

Medzi úspešnými projektmi, ktoré sa realizovali v programovacom období 2007–2013, sú aj projekty, ktoré sú unikátne v európskom aj celosvetovom meradle. Takým je napr. projekt SK ANTIPLAG, ktorý sa stal jedným z víťazov súťaže Európska cena za inováciu vo verejnej správe vyhlásenej Európskou komisiou.

Ide o antiplagiátorský systém kontrolujúci originalitu piatich druhov prác – bakalárskych, diplomových, dizertačných, rigoróznych a habilitačných. Projekt zabezpečuje ich sústreďovanie v centrálnom registri záverečných prác, pričom originalitu každej z nich porovnáva s prácami uloženými v centrálnom registri, ako aj s ďalšími dokumentmi, predovšetkým z vybraných internetových zdrojov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM