Aktualizované Nina Táborská Samospráva

Tretí raz starostom? Súčasný starosta Dúbravky Ján Sandtner opäť kandiduje

Sandtnerovi končí druhé volebné obdobie vo vedúcej samosprávnej funkcii, do ktorej bol zvolený v rokoch 2006 a 2010 ako nezávislý kandidát s podporou strany Smer-SD. Ani tentokrát sa to nemení. Sandtner je spokojný so stavom v školstve, starostlivosťou o seniorov či so službami MHD.

Ilustračný obrázok k článku Tretí raz starostom? Súčasný starosta Dúbravky Ján Sandtner opäť kandiduje
Zdroj: TASR

„Strana Smer si Sandtnera vybrala. Dlhé mesiace sme hľadali kandidáta, stavili sme na skúsenosti a podporíme ho, aj mu budeme organizovať celú kampaň,“ povedal miestny a mestský poslanec za stranu Smer-SD Jozef Havrilla.

Kandidáta tiež podporuje SNS, Strana zelených Slovenska a Strana moderného Slovenska.

Sandtner vyjadril spokojnosť so stavom v školstve, v starostlivosti o seniorov, v obchode a službách i v MHD.

„Dúbravka má dobré spojenie v porovnaní s inými mestskými časťami. Okrem električiek a autobusov aj na trolejbusové trate s prestupom na Patrónke,“ konštatoval 65-ročný kandidát na starostu.

Ako na tlačovej besede uviedol, ešte nemôže prezradiť hlavné zámery svojho volebného programu na ďalšie obdobie.

„Mám svoje predstavy, ale so stranou Smer-SD sme sa dohodli na spoločnom postupe a preto nechcem predbiehať. Ale rozhodne to bude čo Dúbravka potrebuje ako sú nájomné byty a ďalšie veci,“ zdôvodnil Sandtner.

Tlačovú besedu dnes mal aj jediný súper Sandtnera – Martin Zatovič.

Svoje vízie neprezradil ani Zaťovič

Zatovič podobne ako Sandtner neprezradil svoje vízie a konkrétne body volebného programu. Podľa jeho slov by chcel tak urobiť približne do mesiaca.

„Tie vízie chcem pripraviť spoločne s občanmi, tak aby sme pripravili spoločný program,“ uviedol. Základom jeho programu budú podľa jeho slov opatrenia znamenajúce v Dúbravke zmeny k lepšiemu.

„Zmeny by sa mali týkať napríklad Domu kultúry, ale i dopravy a školstva,“ uviedol Zaťovič s tým, že jeho zámerom je „nesľubovať nesplniteľné“.

Zaťovič je kandidátom širokej stredopravej koalície SDKÚ-DS, KDH, NOVA, SaS, Most-Híd, OKS, Sieť, Strana zelených a EDS.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM