Ľuba Lesná Rôzne

Izolovaní obyvatelia Žižkovej ulice: Po zosuve svahu

Svah, ktorý sa oproti PKO zosunul kvôli intenzívnym dažďom už pred niekoľkými týždňami, nie je doteraz opravený. Sťažovali sa nám viacerí obyvatelia Žižkovej ulice, že sa nedostanú autami k domom, v ktorých bývajú. Staré Mesto sľubuje: začne sa s opravami o dva - tri týždne.

Ilustračný obrázok k článku Izolovaní obyvatelia Žižkovej ulice: Po zosuve svahu
Foto: Ľuba Lesná / Zdroj: Dnes24.sk

Pani Vlasta B. je po niekoľkých mozgových príhodách odkázaná na chôdzu s barlami. Na prechádzky do mesta si zvykne zavolať taxík. V súčasnosti to nie je možné. Kvôli zosunutému svahu sa jednoducho k ich domu taxík nedostane. „Dostali sme telefónne číslo, a keď naň zavoláme, príde policajt s autom a ten nám pomôže. Ale čosi také môžem urobiť len vo vážnych prípadoch,“ povedala pre náš portál.

Ani na rozlúčkové popoludnie

Pani Vlastu B. mrzí, že sa kvôli uzavretej Žižkovej nemohla dostať ani na poslednú rozlúčku s jej dlhoročnou priateľkou Agnešou Kalinovou, ktorá sa konala v Zrkadlovej sále Primaciálneho paláca v nedeľu popoludní. „Mrzí ma to,“ niekoľko ráz zopakovala.

Opravovať sa bude čoskoro

Hovorkyňa Starého mesta Alexandra Obuchová sa pre náš portál Bratislava 24.sk vyjadrila, že pred desiatimi dňami zasadal krízový štáb, ktorý sa zaoberal geologickým a statickým posudkom svahu. Na základe nich sa vyčíslilo, že oprava a spevnenie svahu bude stáť približne 400 000 eur.

V súčasnosti sa vyberá dodávateľ. „Predtým, než sa začne s prácami, musia sa zabezpečiť všetky inžinierske siete,“ zdôraznila Obuchová.

V súčasnosti sa vyberá firma, ktorá svah spevní a opraví. Podľa Obuchovej ju vyberú na základe verejného obstarávania zrejme do dvoch – troch týždňov. Opravy budú trvať asi jeden mesiac.

Izolovaní obyvatelia Žizkovej ulice: Po zosuve svahu
5
Galéria
Foto: Ľuba Lesná / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM