Alexandra Húsková Správy

Ivo Nesrovnal žiada urýchlenie procesu kolaudácie Starého mosta

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal zvolal rokovanie so všetkými dotknutými stranami ku kolaudácii Starého mosta.

Ilustračný obrázok k článku Ivo Nesrovnal žiada urýchlenie procesu kolaudácie Starého mosta
Zdroj: TASR

Rokovanie s cieľom intenzívnejších kolaudačných procesov viedol primátor so zástupcami Ministerstva dopravy SR, zástupcami Bratislavského samosprávneho kraja, ako aj so zástupcami zhotoviteľa stavby a so zástupcami stavebných úradov, ktoré kolaudačný proces realizujú.

„Viem, že ide o náročný a komplikovaný proces, veď 4 úrady kolaudujú takmer 150 objektov. A hoci zákonne lehoty treba dodržiavať, požiadal som všetky zúčastnené strany, aby spoluprácu zintenzívnili a tým proces kolaudácie urýchlili,“ povedal primátor Ivo Nesrovnal na rokovaní.

"Bratislavčania totiž čakajú na Starý most a Štúrovu, preto musíme kolaudáciu urýchliť,“ dodal primátor.

Kolaudačné procesy takmer 150 objektov pokračujú. Na kolaudácii stavby Nosného systému MHD sa zúčastňujú viaceré stavebné úrady, medzi nimi: špeciálny úrad pre mestské komunikácie, mestská časť Petržalka, Bratislavský samosprávny kraj ako špeciálny stavebný úrad a Okresný úrad Bratislava.

Prečítajte si aj: OBRAZOM: Starý most testujú električky, stále bez ľudí

Kolaudácia začala v januári

Prvá kolaudácia týkajúca sa samotného objektu Starého mosta sa začala 20. januára 2016, následne sa podali návrhy na vydanie kolaudačného rozhodnutia aj na ostatné objekty. Všetky objekty projektu si v decembri prebrali ich správcovia.

Termíny ukončenia kolaudačných konaní sú závislé od zákonných lehôt a stanovísk dotknutých orgánov. Hlavné mesto SR Bratislava ukončilo stavebné práce na výstavbe projektu 1. časti Nosného systému MHD do Petržalky 15. decembra 2015. Vzápätí požiadalo o začatie kolaudačných konaní v prípade viac ako 100 objektov.

Stavebníkom nosného systému MHD je spoločnosť Metro Bratislava, ktorá ešte v decembri 2015 podala žiadosť o kolaudáciu okrem špeciálneho stavebného úradu na Magistráte hl. mesta SR Bratislavy aj na Okresný úrad Bratislava.

Rovnako boli podané aj žiadosti o kolaudáciu stavebných objektov na území Starého Mesta a na Starom moste, na ktoré vydal stavebné povolenie stavebný úrad Petržalka.

Prečítajte si aj: Viete, ktoré objekty patria medzi pamätihodnosti Bratislavy?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM