Tomáš Stupavský Rôzne

Ivo Nesrovnal súcití s obeťami teroristických útokov vo Francúzsku. Primátorke Paríža poslal sústrastný list

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal odsúdil teroristické útoky, ktoré sa udiali v uplynulých dňoch vo Francúzsku. Svoju účasť vyjadril aj piatkovým kondolenčným listom primátorke Paríža Anne Hidalgo rovnako ako francúzskemu veľvyslancovi na Slovensku Didierovi Lopinotovi.

Ilustračný obrázok k článku Ivo Nesrovnal súcití s obeťami teroristických útokov vo Francúzsku. Primátorke Paríža poslal sústrastný list
Zdroj: TASR

„Tá hrozná udalosť, ktorá sa stala, znovu ukázala, aká veľká je ešte stále priepasť medzi niektorými kultúrami a náboženstvami. Európska civilizácia je však postavená na slobode slova a keby sme ju začali obmedzovať, bolo by to obmedzovanie jednej z našich základných civilizačných hodnôt,“ uviedol Nesrovnal po útoku na redakciu týždenníka Charlie Hebdo, ktorý sa udial v stredu 7. januára.

Svoju podporu a súcit by primátor vyjadril aj rodinám všetkých obetí, ktoré prišli o život pri posledných udalostiach, nielen obetiam útoku na redakciu Charlie Hebdo, ale taktiež rukojemníkom teroristov v ďalších častiach Paríža.

„Tento útok na francúzskych občanov je útokom na nás všetkých. Je to zločin spáchaný na zásadné demokratické princípy, ktoré sú základným kameňom slobodnej spoločnosti,“ doplnil Nesrovnal a podporil aj dnešný celonárodný pochod v Paríži, ktorý má za cieľ vzdať úctu obetiam teroristických útokov vo Francúzsku.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM