Samospráva Samospráva

Ivo Nesrovnal ocenil významných bratislavských pedagógov

Zastúpenie medzi ocenenými mali opäť materské, základné i základné umelecké školy a pedagógovia sú naprieč celým učiteľským spektrom.

Ilustračný obrázok k článku Ivo Nesrovnal ocenil významných bratislavských pedagógov
Zdroj: Bratislava - Magistrát

Bratislavský primátor Ivo Nesrovnal pri príležitosti Dňa učiteľov ocenil 25 pedagógov, ktorí svojím umom, úsilím a láskou prispievajú k rozvoju potenciálu žiakov v bratislavských školách. Ocenenie je podľa primátora poďakovaním učiteľom za ich celoživotné zasvätenie práci pedagóga a výchove mladej generácie.

„Pozícia učiteľa je nenahraditeľná. Ich príbeh a prístup k žiakom je inšpiráciou a pozitívnym príkladom pre nás ostatných,“ povedal Nerovnal. Primátor zároveň zdôraznil, že je veľmi dôležité oceňovať pedagógov, pretože formujú našu budúcnosť, prinášajú vzdelanie a budujú estetické a mravné cítenie. Podľa neho sú pilierom celej spoločnosti a aj preto im treba aj takto formálne a symbolicky poďakovať. Sám si pritom zaspomínal na svojich učiteľov.

„Pamätám sa na nich doteraz. Na tých, ktorých som sa bál i nebál. Či už v ľudovej škole, do ktorej som chodil na violončelo alebo nemčinu, či už v základnej škole alebo gymnáziu,“ uviedol primátor.

Na slávnostnom podujatí sa opäť odovzdávali ceny v dvoch kategóriách. V kategórii „Vynikajúci pedagóg Bratislavy“ si čestné uznanie prevzali 23 pedagógovia. Tých mohli nominovať zriaďovatelia škôl a školských zariadení a riaditelia či učitelia základných umeleckých škôl a centier voľného času. V kategórii „Učiteľ – môj kamarát“ si ocenenie prevzali dve pedagogičky. Jednu z nich na ocenenie navrhli zamestnankyne knižnice, druhú nominovali mamičky detí z materskej školy.

Zastúpenie medzi ocenenými mali opäť materské, základné i základné umelecké školy a pedagógovia sú naprieč celým učiteľským spektrom.

Na území Bratislavy pôsobí 63 základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mestských častí, 12 základných umeleckých škôl a päť centier voľného času v pôsobnosti hlavného mesta.

Prečítajte si tiež: "Mesto podporilo v rámci svojich grantových programov prvé projekty ":http://bratislava.dnes24.sk/…jekty-232260

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM