Tomáš Šuhajda Tlačové správy

Internetom oblieta pozoruhodný návod: Ako si vyrobiť obklad za 20% jeho ceny?

Internetovým Slovenskom sa začal šíriť zaujímavý článok. Ukazuje spôsob, ako si vyrobiť obklad lámaný kameň a ušetriť veľké peniaze pri rekonštrukcii fasády alebo si za babku obložiť plot či spraviť funkčné a odolné steny na schodisku v chodbe. Porozprávali sme sa s autorom blogu Michalom Fojcíkom.

Ilustračný obrázok k článku Internetom oblieta pozoruhodný návod: Ako si vyrobiť obklad za 20% jeho ceny?
Zdroj: Dnes24.sk

Na svojom blogu opisujete, ako si vyrobiť obklad aký vidíme na fotkách za 20% jeho ceny. Môžete vysvetliť toto „kúzlo“?

(Úsmev). Žiadne kúzlo v tom nie je. Ak chce domáci majster alebo kutil ušetriť na kamennom obklade, musí preto aj niečo spraviť. Najprv si prečítať návod v blogu a potom si vyhrnúť rukáv a ísť do toho. Treba mať chuť do práce a obklad si podľa návodu spraví svojpomocne každý šikovný manžel alebo otec.

Vyskúšali ste si to ako amatér v praxi na vlastnej koži. V článku tak popisujete aj návod, ako ste postupovali, krok po kroku. Viete ho dať v skratke pre našich čitateľov?

Obklad sa vyrobí za pomoci dvoch vecí. Mrazuvzdorného lepidla na obklady a dlažbu a pomôcky, ktorá sa volá STAMP. Vymiešal som lepidlo s vodou na hustú konzistenciu. Natiahol som ho špachtľou na povrch, kde som plánoval mať obklad. Zobral som STAMP a začal som ním do lepidla robiť odtlačky – STAMPy. Ako spomínate som amatér, robil som to všetko prvýkrát a výsledok je podľa našich fanúšikov fascinujúci.

Otázka, ktorá isto mnohých zaujíma. Cenové porovnanie obkladu a stampovania. Predpokladám, že porovnávate kúpu umelého obkladu s týmto vzorom a vami uvedené STAMPovanie.

Áno, porovnávam umelý obklad a STAMPovanie. Na internete som našiel umelý obklad tohto vzoru za 20 eur/m2 a rozhodol som sa spraviť porovnanie na ploche 30 m2. K obkladu potrebujete lepidlo a tak spolu zaplatíte 656 eur. Ak si však kúpite STAMP, lepidlo a fasádnu farbu, zaplatíte len 295 eur. Pri väčších plochách je úspora ešte výraznejšia. Obklad si osobne rezať a lepiť netrúfam, tak k cene musím pripočítať aj prácu majstra. STAMP zvládne spraviť aj amatér.

Veľký cenový rozdiel bol zrejme tým pravým a dostatočným dôvodom, prečo ste sa rozhodli tento spôsob priniesť vo veľkom na Slovensko…

Každý v dnešnej dobe šetrí, kde sa dá. Práve preto je tu tento produkt. STAMP je vyrobený z kvalitného materiálu, ktorý je pri bežnom používaní nezničiteľný a ostane Vám nastálo. Obklad si ním po vás spraví aj váš švagor alebo sused, ktorému ho odpredáte za polovičnú cenu (smiech). Ak by ste chceli STAMP predávať u seba v stavebninách alebo vo farby laky, kontaktujte nás. Sme výhradní distribútori pre celú EÚ.

Vyhrajte STAMP: Ak vás STAMP zaujal, tak ho máte možnosť vyhrať na bezplatnom webinári. Prihláste sa na bezplatný webinár (seminár na internete), v ktorom vám Michal Fojcík z efarby.sk a Miroslav Štefanec z JUB, a.s. povedia o najčastejších chybách, ktorých sa dopúšťajú ľudia pri maľovaní stien. Dozviete sa tiež množstvo užitočných rád, ako sa im vyhnúť. Tieto rady si maliari stále držia v tajnosti. Každý účastník dostáva darček a počas webináru padne súťažná otázka. Kto na ňu prvý odpovie, ten vyhrá STAMP. Prihlásiť sa môžete TU.

(PR)

STAMP
1
Galéria
STAMPovanie
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM