Maros Palesch Rôzne

Internáty v lete

BRATISLAVA - BSK, 26.07.2011. Školské internáty v pôsobnosti BSK využívajú počas leta brigádnici aj turisti.

Školské internáty v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského kraja využívajú počas leta aj brigádnici, robotníci či turisti. Počas letných prázdnin je v prevádzke 11 internátov, ktoré sa nachádzajú v Bratislave, Modre, Pezinku, Senci aj v Malinove.

Počas prázdnin sú najviac obsadené internáty v Bratislave. Ubytovaní sú najmä študenti, ktorí v lete brigádujú, ale aj robotníci, ktorých takéto ubytovanie vyjde lacnejšie ako napríklad v hoteli. Internáty v Pezinku a Senci sú zaujímavé najmä pre turistov, keďže v okolí je veľa turistických možností. Kapacita bratislavských internátov je naplnená na 50 až 90 percent, internáty v Pezinku a Senci sú naplnené na 70 percent, najmenšiu, 10 percentnú obsadenosť má internát v Modre. Všetky izby sú vybavené štandardne a cena za noc sa pohybuje od 5,30 do 20 eur, alebo sa platí na mesiac – žiaci cca 36 eur, ostatní od 70 do 120 eur.

V pôsobnosti Bratislavskej župy je využívaných 16 školských internátov, z toho jeden je s právnou subjektivitou, 15 internátov je organizačnou zložkou príslušnej strednej školy. Počas letných prázdnin je päť internátov zatvorených a prebieha tam pravidelná každoročná údržba študentských izieb.

Zdroj: BSK, Iveta Tyšlerová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM