Aktualizované Nina Táborská Správy

Integrovaná doprava v Bratislave: Ostali vám staré lístky na MHD a neviete čo s nimi?

Od 9. novembra budú v bratislavskej MHD platiť v rámci rozšírenia Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji len nové jednorazové cestovné lístky. Nabehnutie na nový systém vyvoláva u Bratislavčanov niekoľko otázok. Jednou z nich je, čo so starými lístkami, ktoré nám ostali...

Ilustračný obrázok k článku Integrovaná doprava v Bratislave: Ostali vám staré lístky na MHD a neviete čo s nimi?
Zdroj: TASR

Ako informuje Dopravný podnik Bratislava, všetci cestujúci, ktorým ostanú ešte „staré“ lístky, ich budú môcť až do 31. decembra 2015 vymeniť v ktorejkoľvek predajni DPB.

„Lístky už možno vymeniť v našich predajniach aj v súčasnosti, takisto je samozrejme možné zakúpiť aj nové lístky,“ povedala hovorkyňa DPB Adriana Volfová. Na vydávanie nových lístkov sú už nastavené aj všetky automaty na území Bratislavy.

Volfová pripomenula, že vybrané skupiny cestujúcich z Bratislavského kraja – ŤZP a TZP-S občania, darcovia krvi – držitelia Diamantovej Jánskeho plakety, protikomunistickí odbojári, politickí väzni i seniori nad 70 rokov majú až do 31. decembra 2015 čas na to, aby si vybavili bezkontaktnú čipovú kartu, na základe ktorej majú nárok na predplatený cestovný lístok s 90-percentnou zľavou, v prípade seniorov nad 7O rokov zasa SeniorPas, ktorý ich oprávňuje vo vozidlách MHD a prímestských autobusoch cestovať zadarmo.

V rámci tohto prechodného obdobia do 31. decembra cestujú spomínané skupiny cestujúcich bezplatne.

Len do 8. novembra cestujú bezplatne rodinní príslušníci účastníkov protikomunistického odboja a politických väzňov, účastníci protifašistického odboja aj s rodinnými príslušníkmi v priamej línii a darcovia krvi, ktorí sú držiteľmi inej ako Diamantovej Jánskeho plakety.

Hlavné mesto tiež vyzýva cestujúcich, aby sa dôkladne oboznámili s informáciami a praktickými radami, ktoré komunikuje Bratislavská integrovaná doprava (BID) a jednotliví dopravcovia vo svojich propagačných materiáloch. Pripomína možnosť informovať sa na stránke www.idsbk.sk a telefonickej linke 0948 102 102.

„Mesto bude takisto na svojich webových stránkach naďalej informovať o novom dopravnom systéme a otázkach, ktoré sú spojené s jeho spustením,“ informmovala hovorkyňa mesta Ivana Skokanová.

Prečítajte si tiež:

Dnešný štart III. etapy IDS prináša zmeny v zľavách pre cestujúcich. Ktoré skupiny a do kedy budú môcť cestovať bezplatne?

Čo všetko čaká Bratislavčanov v rámci III. etapy integrovaného dopravného systému?

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM