Ing. Peter Mati Rôzne

Ing. Peter Mati : Televízia TA3

Postup televízie TA3 vyvolal rozhorčenie aj v radoch predstaviteľov Strany občianskej ľavice - SOĽ.

V tejto takmer demokratickej krajine to však žiaľ funguje stále rovnako, a to či už z hľadiska preferovania „niektorých“ strán v médiách cez často účelovo zvýšené ceny za politickú inzerciu, ktorú v podstate menšie strany ťažko môžu prekonať.

Tento ostatný postup TA3 však naozaj prekonal všetky očakávania, hoci po „objektívnom prístupe“ redaktorov TA3 k prezidentským kandidátom sme asi ťažko mohli čakať niečo iné a už vôbec nie objektívnejšie. Nie je to však jediný nekorektný zásah voči menším politickým stranám. Strana občianskej ľavice sa tiež obráti v najbližších hodinách jednak na Generálnu prokuratúru SR a v kópii aj na ÚVK s popisom prípadu, ktorý sa udial v Trnave, kde KDH ovplyvňovalo rozhodnutia samosprávneho orgánu a vykázalo SOĽ z Trojičného námestia, teda z verejného priestoru. Zdôrazňovanie potreby voliť nejaké štandardné strany a stavanie všetkých ostatných do negatívneho, rozumej neštandardného svetla alebo prelepovanie plagátov kandidátov, ktorí si platia za vlastné, štandardne arogantnými stranami za štátne peniaze sú len niektorými z mnohých ďalších príkladov.

Aj keď na jednej strane by sme zdanlivo mohli akceptovať „trhové“ rozhodnutie súkromného vlastníka TA3 o tom, že priestor dostane najmä ten, kto platí politickú alebo inú reklamu, súhlasíme s názorom, že to je bezprecedentný zásah do vyváženého priestoru na propagáciu politických strán v aktuálnej kampani volieb do EP.

Preto sa Strana občianskej ľavice pridáva k podnetom/podaniam na ÚVK a aj na GP SR a je pripravená ich všetkými relevantnými prostriedkami vrátane mediálnej a/alebo internetovej kampane podporiť.

Zároveň sa pripájame aj ku žiadosti na zapisovateľku Ústrednej volebnej komisie, ako aj na predsedu ÚVK, aby bez meškania oboznámili všetkých členov ÚVK s týmto podaním a vyžiadali si stanovisko od kaž3dého člena ÚVK komisie. Je nemysliteľné prejsť mlčaním a beztrestne prehliadať takéto flagrantné a najmä opakované porušovanie dotknutých zákonov a Ústavy SR. Voľby majú rozhodovať občania – voliči a nie mediálne manipulácie podľa pokynov finančných spoločností, resp. bohatších jednotlivcov alebo podľa svojvoľných rozhodnutí schopných, ale zatrpknutých alebo „zaujatých“ moderátorov.

Vo veci podania na Najvyšší súd SR, ako aj na Ústavný súd SR, aby zamedzili ďalšiemu porušovaniu zákonov a ústavy, aj za cenu prípadného zrušenia výsledkov volieb, ak nedôjde k náprave vzniknutého stavu si dovoľujeme poznamenať, že v podmienkach SR sa ešte nestalo a ani sa nestane to, aby si tento štát, resp. vládnuce politické garnitúry pripustili nejaké pochybenie, nech by bolo akokoľvek evidentné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM