Ing. Peter Mati Rôzne

Ing. Peter Mati : Naše spoločné predsavzatie 2

Koľko „tichého a nie priamo viditeľného" násilia musí byť ešte vykonané na občanoch na to, aby si uvedomili, že im to vadí, lebo je to proti ich právam a aj proti verejnému záujmu? Že im to vadí tak, aby sa konečne rozhodli s tým niečo urobiť?

Cez prácu na odstránení konkrétnych chýb a nedostatkov v spoločnosti docieliť, aby došlo ku zmene občianskeho povedomia a k zvyšovaniu počtu aktívnych a uvedomelých ľudí – občanov ako aktívnych členov kolektívu – spoločnosti, ako spoločnosti s vedomím a svedomím, čo veríme prinúti k zmene prístupu aj mnohých volených zástupcov ľudu vo funkciách v štátnej a/alebo vo verejnej správe.

Našim cieľom teda bude spoločne pomenovať stav, do ktorého nás dostali chyby a experimenty najmä súčasných politikov s prívlastkami pravicoví či ľavicoví či liberálni či demokratickí či kresťanskí, nikdy si nepriznajúcich, kam ich činy priviedli väčšinu občanov tejto krajiny.

Poďme spoločne hľadať východiská z tejto situácie a umožniť novým a čestným občanom, sledujúcim najmä záujem verejnosti a rozvoj krajiny, aby mohli opäť nadobudnúť presvedčenie, že politika sa dá robiť čestne, verejne a v záujme väčšiny a nie iba v záujme vybraných skupín. Poďme spoločne vytvoriť podmienky pre to, aby zároveň tí najlepší z občanov mohli dostať aj príležitosť sa do lepších služieb pre verejnosť a pre záujmy väčšiny aj zapojiť.

Spoločne vybudujme novú politickú stranu bez nálepky pravicová, ľavicová, liberálna, ľavicová. Strany občianskej, ktorá bude rozumieť oprávneným potrebám väčšiny občanov, ktorá ich nezradí a ktorá v budúcnosti bude tou stranou, ktorá dokáže pravdivo zhodnotiť našu minulosť a odstrániť z nej pre budúcnosť tie najzávažnejšie chyby a dokáže pri tom rozoznať, čo je v záujme občana a nekompromisne to aj bude presadzovať.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM