Maros Palesch Rôzne

Informačný týždeň v Starom Meste

BRATISLAVA - STARÉ MESTO. Od pondelka 9. mája do piatka 13. mája 2011 bude sociálne oddelenie na miestnom úrade Bratislava-Staré Mesto prístupné všetkým občanom, ktorí sa chcú informovať o činnosti úradu, ako aj o možnej sociálnej pomoci zo strany me

V prípade, že občan potrebuje pre seba alebo svojho rodiča na dôchodku opatrovateľskú službu, umiestniť ho do domova dôchodcov alebo dať dieťa do jaslí, musí zájsť na miestny úrad. Tieto a ďalšie sociálne služby má na starosti sociálne oddelenie.

Sociálne oddelenie má na starosti pomoc rodinám s nezaopatrenými deťmi s nízkymi príjmami, dôchodcom, zdravotne postihnutým, nezamestnaným, odchovancom detských domovov alebo bezdomovcom. Najčastejšou agendou je vybavovanie domova dôchodcov.

Sociálne oddelenia sa člení na štyri referáty. Referát sociálnych služieb a sociálnej pomoci robí poradenstvo, terénne sociálne práce, posudzuje odkázanosť žiadateľa, organizuje stravovanie dôchodcov, poskytuje peňažnú a vecnú pomoc Staromešťanom v čase núdze, zabezpečuje pochovávanie osamelých a poskytuje dotácie na stravu a učebné pomôcky pre deti rodín v hmotnej núdzi.

Referát zariadení sociálnych služieb a komunitného rozvoja poskytuje organizáciám dotácie a tiež napríklad riadi činnosť klubov dôchodcov či kontroluje zariadenia sociálnych služieb. Deti a starostlivosť o ne má na starosti referát sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately. Okrem rád sa tu žiadateľom dostane pomoci ak deti potrebujú opatrovníka napríklad pri strate rodičov. Samostatný referát má na starosti jasle.

Zdroj: MČ Bratislava – Staré Mesto, Tomáš Halán

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM