Maros Palesch Rôzne

Informačné stánky navštívilo viac ako 10.000 ľudí

BRATISLAVA. Sedem informačných stánkov, ktoré počas Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji prevádzkuje slovenská metropola v spolupráci s Bratislavským kultúrnym a informačným strediskom (BKIS), navštívilo viac ako 10.000 ľudí.

„Domáci i zahraniční fanúšikovia sa najčastejšie pýtajú na lokalizáciu záchytných parkovísk a čísla liniek mestskej hromadnej dopravy, ktoré smerujú k štadiónu Ondreja Nepelu,“ priblížil hovorca primátora Bratislavy Ľubomír Andrassy. Najviac vyťažený stánok je na Hlavnej železničnej stanici, kde bolo vybavených bezmála 4000 klientov. Druhým najnavštevovanejším informačným miestom je kontaktná kancelária BKIS na Primaciálnom námestí.

Bratislavská samospráva sa pripravuje na druhú vlnu zahraničných fanúšikov, ktorí sa do hlavného mesta SR presunú z Košíc. Z tohto dôvodu budú v utorok (10.5.) posilnené informačné stánky na letisku, železničnej a autobusovej stanici.

Počas majstrovstiev sveta je aktívne využívaná aj HOT LINKA (02/16 186), ktorej operátori každý deň od rána do polnoci pomáhajú riešiť otázky a pripomienky fanúšikov. Denne volá približne 50 ľudí, pričom operátori evidujú aj kuriózne prípady. Napríklad požiadavky na tipy víťazov, anulovanie výsledkov či poskytnutie 3D máp krajín zúčastnených tímov. Počas posledného víkendu riešili tiež stratené doklady či osobné veci fanúšikov, ktorí sa potrebovali skontaktovať s organizátormi priamo na zimnom štadióne.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM