Kultúra

Industrial Day 4 V polovici novembra sa v design factory uskutoční ďalšie

Ilustračný obrázok k článku Industrial Day 4

V polovici novembra sa v design factory uskutoční ďalšie
8
Galéria
Zdroj: TASR

Industrial Day 4

V polovici novembra sa v design factory uskutoční ďalšie vydanie projektu Industrial Day zamerané na riečne prístavy Európy s bližším pohľadom na bratislavský Zimný prístav, na jeho aktuálny stav, ako aj na možnosti jeho využitia v budúcnosti.

Dopoludnie od 9:00 hod. bude venované prednáškam a panelovej diskusii na tému riečnych prístavov a ich pozitívnej transformácie do života mesta. V rámci spolupráce s Fakultou Architektúry STU v Bratislave si môžete vypočuť príspevky odborníkov na tému minulosti Zimného prístavu, či inšpiratívne využitie mestských riečnych prístavov v súčasnosti v ďalších mestách Európy.

Podrobný program nájdete TU.

utorok / 9:00 hod. / design factory

Deň otvorených dverí v Oddelení pre nevidiacich a slabozrakých

Deň otvorených dverí v Oddelení pre nevidiacich a slabozrakých pri príležitosti Dňa nevidiacich. Exkurzie pre verejnosť, pravidlá komunikácie pri styku so zrakovo postihnutým človekom, ukážky z projekcie filmov s audio komentárom pre nevidiacich a slabozrakých.

utorok / 10:00 hod. / Mestská knižnica – Oddelenie pre nevidiacich a slabozrakých

Prechádzka špeciál: Bratislava vo filme

Poznáte zákutia Bratislavy, kde sa nakrúcali ikonické i menej známe scény zo slovenských a zahraničných filmov? ​Aké príhody sa s bratislavskými filmami spájajú? So sprievodcom Ivorom Švihranom z vlastivedného projektu M_P_ BA sa dozviete viac na unikátnej filmovej prechádzke mestom.

streda / 14:00 hod. / Kino Lumière / dobrovoľné vstupné

Prešporské večery: Nežná revolúcia v Bratislave

Prešporské večery je cyklus predášok o histórii Bratislavy. Na tému: Nežná revolúcia v Bratislave prednáša a diskutuje Peter Jašek, Ústav pamäti národa SR.

streda / 18:00 hod. / Univerzitná knižnica v Bratislave

Zdroj: TASR

Starodúbravská zabíjačka

Podujatie má trvať asi do tretej popoludní a nadviaže na vlaňajší úvodný ročník. Teraz sa má okrem ukážok z výroby klobás, variť aj kapustnica a spoznávať nielen tradície zabíjačky, ale aj históriu celej Dúbravky. Súčasťou podujatia bude aj prehliadka múzea.

štvrtok / 8:00 hod. / v Dúbravskom múzeu na ulici Pod záhradami 39

Festival slobody

Slávnostná vernisáž výstavy scénických výtvarníkov bratov Daubravovcov začne o 16:00 hod. v Divadle Malá scéna STU. Nenechajte si ujsť Stopy v snehu, dokumentárny film o pašovaní literatúry do Československa v období neslobody. Len v 50-tych rokoch bolo zlikvidovaných okolo 28 miliónov kníh, mnoho autorov bolo zakázaných a zriadená bola cenzúra.

Ústredným motívom je príbeh troch kamarátov, ktorí sa zapojili do pašovania literatúry cez hory. V roku 1983 boli zatknutí, uväznení a následne odsúdení. Film analyzuje fenomén pašovania literatúry a objasňuje motivácie ľudí, ktorí nezištne riskovali vlastnú slobodu, aby napomohli k vnútornej slobode a poznaniu ostatných. Film bude vysielaný v televízií na Dvojke (RTVS) o 16:10 hod.

„Ideály revolúcie a realita“ – Diskutovať o 17:00 hod. bude Stefan Canev, Ján Budaj a jeho hostia. Diskusia sa koná v rámci cyklu Divadlom zbližujeme Európu III.

štvrtok / Divadlo Malá scéna STU

​Panna Jana a Čajka

Divadelná inscenácia Stefana Caneva. Dve jednoaktovky „Druhá smrť Jany z Arcu“ a „Peklo-to som ja“ súčasného bulharského autora spojené do jedného predstavenia. Ústrednou témou inscenácie je umelec a jeho svedomie. Predstavenie vzniklo v rámci projektu „Divadlom zbližujeme Európu III."

štvrtok / 19:00 hod. / Vstupenky na podujatie budú dostupné v Divadle Malá scéna STU

Vianočné trhy Bratislava – Hlavné námestie

Vianočné trhy, najočakávanejšia udalosť predvianočného obdobia, budú prebiehať na Hlavnom námestí a Primaciálnom námestí od 18. novembra 2016 do 22. decembra 2016. Tento rok sa môžete tešiť na 100 stánkov opäť na troch námestiach – na Hlavnom námestí 72 stánkov, na Františkánskom námestí 27 stánkov a jeden stánok bude aj na Primaciálnom námestí, kde sa bude nachádzať klzisko. Pribudnú aj nové toalety.

piatok / Hlavné námestie, Bratislava

Body Art Show 2016

Exhibícia umenia maľovania na telo s medzinárodným obsadením. Najväčšia prehliadka umenia bodypaintingu na Slovensku. Pod vedením majsterky Slovenska v bodyart Marty Gejdošovej, členky World Bodypainting Association, predstavia na pódiu svoje diela najlepší bodypainteri zo Slovenska a zo zahraničia. Uvidíte množstvo atraktívnych modelov, oblečených iba do pestrých farieb a namaľovaných iba pre túto príležitosť.

Viac o podujatí TU.

piatok / 19:00 hod. / Grand Hotel Pressburg**** / lístok All inclusive 20 eur

Zdroj: YouTube.com
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM