Michaela Katonová Správy

Hviezdou Plesu v opere bude známy spevák Paul Young

Ples v opere otvorí úderom na gong opäť muž. Svoje najväčšie hity v historickej budove Slovenského národného divadla zaspieva 9. januára 2016 svetová hviezda hudobnej scény Paul Young. Dobročinný 16. ples v opere venuje celý výťažok od hostí nadchádzajúceho ročníka nadácii Socia.

Ilustračný obrázok k článku Hviezdou Plesu v opere bude známy spevák Paul Young
Zdroj: TASR

Britskému hudobníkovi je charita blízka. V roku 1984 bol členom legendárnej formácie Band Aid, ktorú zostavil Bob Geldof na podporu hladomorom trápenej Etiópie. Spoločne naspievaný hit dvadsiatky britských, amerických a írskych hudobníkov „Do They Know It's Christmas?“, v ktorom Paul naspieval úvodné tóny, zožal obrovský úspech na celom svete a jeho cover verzie prespievalo množstvo známych muzikantov.

„Považujeme za veľmi cenné mať na Plese v opere hviezdu svetového mena, ktorej je tak blízka myšlienka dobročinnosti. Verím, že pre hostí plesu bude vystúpenie Paula Younga jedinečným zážitkom,“ povedala riaditeľka Plesu v opere Andrea Cocherová.

Dobročinný 16. ples v opere venuje celý výťažok od hostí nadchádzajúceho ročníka nadácii Socia na zriadenie a prevádzku 4. centra včasnej intervencie na Slovensku. Centrum, ktoré pomáha rodinám s deťmi s poruchami vývinu, pribudne v Banskej Bystrici.

Kým v susednej Českej republike je Centier včasnej prevencie 47 a prvé z nich nedávno oslávilo 25. výročie od svojho založenia, na Slovensku fungujú centrá len tri, v Bratislave, Prešove a Žiline. Všetky vznikli v tomto roku.

Primárnym cieľom CVI je poskytovať odborné služby a pomoc rodinám s deťmi do sedem rokov, ktorých vývin je z rôznych dôvodov ohrozený či oneskorený. Filozofia centier vychádza z predpokladu, že práve rodina je tým najvhodnejším miestom pre rast a výchovu detí.

Skúsený tím odborníkov centier pomáha nielen podporovať vývin dieťaťa a jeho rodinu, ale snaží sa aj o ich lepšie začlenenie do spoločnosti. Bezplatne ponúka sprevádzanie a poradenské služby sociálneho pracovníka, fyzioterapeuta, špeciálneho a liečebného pedagóga, psychológa či logopéda. Iniciátorom vzniku troch existujúcich centier na Slovensku je Socia – Nadácia na podporu sociálnych zmien.

Prečítajte si tiež: Ples v opere sprevádza verejná finančná zbierka na podporu Centier včasnej intervencie

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM