Rôzne

Hviezdoslavovo námestie spestrí nadrozmerné veľkonočné vajce

Darček od chorvátskych výtvarníkov dorazí cez víkend aj do Bratislavy. Naše mesto sa tak pridá k metropolám, kde boli nainštalované podobné veľkonočné symboly.

Ilustračný obrázok k článku Hviezdoslavovo námestie spestrí nadrozmerné veľkonočné vajce
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto

Veľkonočnú atmosféru v Bratislave tento rok spestrí aj prekvapenie, ktoré mestu darovali výtvarníci z Chorvátska – nadrozmerné maľované vajce.

Kraslica z Chorvátska

Hoci si na veľkonočné sviatky ešte týždeň počkáme, krásna maľovaná kraslica bude zdobiť Hviezdoslavovo námestie už od nedele 25. marca. Vajce je pomaľované obrázkami dedinských domčekov. V zobrazení vidieckej idylky však pri dôkladnejšom pohľade nájdete aj historickú budovu SND.

Podobné kraslice boli počas desiatich rokov inštalované v Berlíne, New Yorku, ale aj vo Vatikáne. „Som rád, že naše najkrajšie námestie sa zapojí do tejto originálnej tradície,“ povedal starosta Starého Mesta Radoslav Števčík, ktorý zároveň pozýva všetkých obyvateľov i návštevníkov Bratislavy na malú slávnosť.

Spolu s chorvátskym veľvyslancom Aleksandrom Heinom verejnosti predstavia kraslicu už túto nedeľu o 16:00 hod. Na Hviezdoslavovom námestí môžete darček od chorvátskych výtvarníkov obdivovať až do 20. apríla.

25. marec až 20. apríl / Hviezdoslavovo námestie

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM