Ľuba Lesná Samospráva

Hurá! Nová cyklotrasa v Bratislave reálna: Vajnory - Rača

Bratislavské mestské zastupiteľstvo schválilo na septembrovom zasadnutí výstavbu cyklotrasy medzi Vajnormi a Račou, po obytnú časť Rendez. Celý projekt by mal stáť 180.000 eur a zo svojho rozpočtu ho zaplatí hlavné mesto spolu s dotknutými mestskými časťami.

Ilustračný obrázok k článku Hurá! Nová cyklotrasa v Bratislave reálna: Vajnory - Rača
Zdroj: Dnes24.sk

Vďaka tomu sa zrekonštruuje miestna komunikácia s umiestnením viac ako 2,6 kilometra dlhej cyklotrasy, od železničnej stanice Bratislava-Vajnory po otočku autobusov na južnom okraji obytnej časti Rendez v Rači, v blízkosti železničnej stanice Bratislava-Východ.

„Cieľom tohto projektu je vytvoriť systém cyklotrás prepájajúcich jednotlivé cyklistické cesty s napojením sa na cyklotrasu Malokarpatsko-šúrska cyklomagistrála JURAVA,“ povedal poradca bratislavského primátora Michal Feik.

„Na nej v súčasnosti prebiehajú dokončovacie práce a uvažuje sa o napojenie na cyklotrasu Trnavské Mýto-Rožňavská-Vajnory-Zlaté piesky, na ktorú je už spracovaná štúdia,“ dodal Feik.

Dve etapy výstavby

Výstavba novej cyklotrasy je rozdelená na dve etapy, z ktorých prvá sa má začať realizovať už v tomto roku a vyžiada si 93.000 eur. Väčší podiel nákladov – 65.000 eur zaplatí zo svojho rozpočtu bratislavská samospráva a zvyšný mestská časť Vajnory.

Financie presunú z iného projektu

Bratislavský magistrát chce finančné prostriedky čiastočne získať z projektu na Chorvátskom ramene, ktorý zatiaľ nemá stavebné povolenie a prostredníctvom presunutia ušetrených prostriedkov z bežných výdavkov do kapitálových.

Stavebné práce by mali pokračovať následne v budúcom roku a hlavné mesto spolu s mestskou časťou Bratislava-Rača do nich plánuje investovať 87.000 eur. Väčšiu časť – 57. 000 eur zaplatí bratislavský magistrát.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM