Jakub Haršany Rôzne

Hromadné chytanie pokémonov sa nekonalo. Zlyhala technika

Aktuálny fenomén si za krátky čas získal niekoľko desiatok fanúšikov aj v Bratislave. Dnes sa dokonca malo v hlavnom meste konať prvé spoločné chytanie pokémonov.

Ilustračný obrázok k článku Hromadné chytanie pokémonov sa nekonalo. Zlyhala technika
Zdroj: Dnes24.sk

Určite si spomínate na čudné postavičky z japonského kresleného seriálu, ktorý sme mohli sledovať ešte v 90. rokoch minulého storočia. V súčasnosti sa tieto známe postavičky opäť vrátili medzi nás. Nie však na televízne obrazovky, ale do našich ulíc.

Virtuálne postavičky

Tvorcovia hernej novinky Pokémon Go našli spôsob, ako preniesť kreslené postavičky do reálneho sveta. Pomocou aplikácie na smartfónoch môžu nadšení chytači hľadať a zbierať pokémonov v uliciach svojich miest. Hra je dostupná pre zariadenia s operačným systémom Android a iOS. Cieľom hry je hľadať virtuálnych pokémonov okolo seba. Vidíte ich na displeji svojho telefónu vďaka hernej aplikácii.

Následne ich zbierate, staráte sa o nich, trénuje ich a bojujete s nimi proti iným hráčom. Hra podporuje aktivitu, keďže ambiciózny hráč, ktorý chce byť čo najúspešnejší, je nútený behať po vonku. Prináša to však so sebou aj riziká. V snahe uloviť virtuálneho pokémona, dochádza u hráča k zníženej sústredenosti, čo môže spôsobiť aj nepríjemnú nehodu.

Spoločné chytanie

Hra si ihneď získala množstvo fanúšikov nielen vo svete, ale aj na Slovensku. Výnimkou nie je ani Bratislava, kde nadšenci tejto zábavky dokonca zorganizovali prvé spoločné chytanie. Záujemcovia sa mali stretnúť o 15. hodine na Rybnom námestí. Nepriaznivé počasie a problémy so serverom však akciu výrazne ovplyvnili.

Napriek daždivému počasiu sa našlo pár vášnivých hráčov, ktorí si prišli uloviť nejedného pokémona. Avšak chyba so serverom neumožnila oficiálny štart hromadného chytania. Organizátori akcie budú tak musieť po odstránení problémov nájsť iný termín, kedy sa chytači stretnú na spoločnom love pokémonov.

Prečítajte si aj: Hra, pri ktorej ide o zábavu i život! Pokémoni po čase opäť útočia a darí sa im to

Pokémoni v Bratislave
3
Galéria
Pokémon Go
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM