Aktualizované Správy

Hromadná nehoda na D1 za Bratislavou: Premávka je v oboch smeroch obmedzená

Na diaľnici D1 za Bratislavou v smere do Senca sa stala hromadná dopravná nehoda. Na mieste zasahujú hasiči aj policajti.

Ilustračný obrázok k článku Hromadná nehoda na D1 za Bratislavou: Premávka je v oboch smeroch obmedzená
5
Galéria
Zdroj: Hasičský záchranný zbor

Na 17. kilometri diaľnice D1 za Bratislavou smerom do Senca sa stala hromadná dopravná nehoda. Zrazili sa pri nej dva kamióny, dve dodávky a dve osobné autá. Na mieste zasahovalo 26 hasičov z Bratislavy, Pezinka a Senca so 14 kusmi techniky. Informovalo o tom Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave.

Diaľnica je neprejazdná

„Dopravní policajti v súčasnosti vyvíjajú maximálne úsilie, aby uvoľnili vozidlá stojace v kolóne a zabezpečili tak ich odklon cez obchádzkové trasy. Na miesto sa v súčasnosti presúva ťažká technika Národnej diaľničnej spoločnosti, aby čo najskôr došlo k sprejazdneniu aspoň časti diaľnice,“ informuje krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je v súčasnosti neprejazdná. Dopravní policajti zabezpečujú odklon dopravy v smere do Bratislavy cez Pezinok a Senec. Diaľnica D1 bude v smere z Bratislavy do Senca neprejazdná približne po dobu 4 až 6 hodín. Obchádzaná trasa v smere do Senca je vedená po Starej Seneckej ceste. „Vodičov vyzývame, aby sa riadili pokynmi policajtov a jazdu prispôsobili vzniknutej dopravnej situácii,“ skonštatovala Lucia Mihalíková.

Zasahuje aj vrtuľník

„Môžem potvrdiť, že na mieste zasahuje vrtuľník a tri pozemné ambulancie,“ uviedol Jozef Minár z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby. Do Univerzitnej nemocnice Bratislava bolo prevezených šesť zranených ľudí, konkrétne do nemocníc v Ružinove, na Kramároch a v Starom Meste. „Dvaja pacienti sú so stredne ťažkými zraneniami, ostatní s ľahšími. Nikto z nich nie je aktuálne v ohrození života,“ skonštatovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová.

Podľa doterajších informácií sa mal cez všetky tri jazdné pruhy prevrátiť kamión, do ktorého malo následne naraziť ďalších päť áut.

AKTUALIZÁCIA:

Diaľnica D1 je po hromadnej nehode už prejazdná v oboch smeroch so zníženou rýchlosťou na 80 km/h. Informuje o tom portál Aktuality.sk.

Hromadná nehoda na diaľnici D1
5
Galéria
Zdroj: Hasičský záchranný zbor
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM