Ľuba Lesná Krimi

Hrať sa na hrdinov, ak ste v banke, ktorú idú vylúpiť? Nie, radí polícia

Bratislava ako aj iné mestá, občas zažije vylúpenie banky, respektíve pokus o lúpež. A že nezvykne ísť o hru s fazuľkami, dokazuje aj posledný prípad. Zatiaľ neznámy muž 4.septembra lúpil v banke na Miletičovej ulici s krátkou guľovnicou.

Ilustračný obrázok k článku Hrať sa na hrdinov, ak ste v banke, ktorú  idú vylúpiť? Nie, radí polícia
Zdroj: TASR

Obrátili sme sa na políciu s otázkou, čo máme robiť, ak by sme sa ocitli vo vnútri banky práve vo chvíli, keď lupič, či viacerí zlodeji vytasia zbrane a nútia úradníčky banky vydať im peniaze.

Michal Slivka, hovorca Prezídia policajného zboru pre náš portál Bratislava 24.sk zdôraznil, že počas lúpežného prepadnutia v bankách má život alebo zdravie nepochybne vyššiu hodnotu ako majetok.

„Odporúčame riadiť sa pokynmi útočníka a zbytočne ho neprovokovať,“ povedal hovorca polície a dodal: „Zachovať pokoj a snažiť sa zapamätať čo najviac informácií o páchateľovi, jeho popise, oblečení, tvári, prípadne maskovaní, ako sa vyjadroval, čo hovoril, ako vyzerala prípadná zbraň a podobne.“

Dodal, že vyšetrovatelia ocenia, ak sa my, radoví občania a náhodní svedkovia lúpeže, nebudeme príliš pohybovať po mieste činu, aby nedošlo k zmareniu stôp. „Do príchodu polície je potrebné zotrvať na mieste a poskytnúť svedectvo o trestnom čine,“ podčiarkol Slivka.

Podľa Slivku totiž akákoľvek informácia, na ktorú si svedok spomenie, môže pomôcť k vypátraniu útočníka, pokiaľ nebol už zadržaný.

„Aj v prípade zadržaného páchateľa je svedok užitočný, pretože môže poskytnúť svedectvo o okolnostiach útoku a prispieť k objasneniu veci,“ doplnil pre náš portál.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM