Rôzne

Hotel Carlton má nových slovenských majiteľov

Komplex hotela v súčasnosti zahŕňa viac ako 60-tisíc štvorcových metrov zastavanej plochy vrátane hotela, kasína, obchodov, kancelárskych priestorov a podzemného parkovania.

Ilustračný obrázok k článku Hotel Carlton má nových slovenských majiteľov
Zdroj: Facebook

Hotelový komplex Carlton v Bratislave sa dostal do rúk skupiny slovenských investorov. Americkí investori vedení Ericom Assimakopoulosom ho v júli predali za nezverejnenú sumu partnerom firmy Eset Rudolfovi Hrubému a Marošovi Grundovi a majiteľovi Arthur real estate group Erikovi Mikurčíkovi.

História komplexu Carlton siaha do 13. storočia. V neskorých 90. rokoch 20. storočia bol majetok sprivatizovaný a kompletne prestavaný francúzsko-belgickým konglomerátom – skupinou Suez Tractebel. V roku 2004 ho získala skupina investorov, ktorá ho za posledných 12 rokov zveľadila a rozšírila.

Hotel prinesie viac života do centa Bratislavy

V súčasnosti komplex zahŕňa viac ako 60-tisíc štvorcových metrov zastavanej plochy vrátane hotela, kasína, obchodov, kancelárskych priestorov a podzemného parkovania.

„Cieľom nových majiteľov je pokračovanie v rozvoji a zveľaďovaní hotela a jeho prepojenie so Slovenskou národnou galériou, ako i dostavba priľahlej administratívnej budovy Mostová 4,” uviedla konateľka spoločnosti Carlton Property Zuzana Kalmanová.

Keďže sú podľa nej poloha a história hotela neoddeliteľnou súčasťou hlavného mesta, vízia nových majiteľov je aktívne zapojiť celý komplex do kultúrneho a spoločenského života Bratislavy. Chcú priniesť do centra viac života pre obyvateľov i návštevníkov a pozdvihnúť úroveň európskej metropoly.

Čítajte aj: Hotel Danube sa zmení. Bude mať nový dizajn

Hotel Carlton
5
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM