Tlačové správy

Horúce leto vždy zvyšuje záujem o chladenie i využívanie slnečnej energie

Slnečné a horúce dni každý rok prebudia záujem zákazníkov o technické zariadenia na chladenie domov a bytov, ale aj o možnosti využívania slnečnej energie na ohrev vody, či výrobu elektriny.

Ilustračný obrázok k článku Horúce leto vždy zvyšuje záujem o chladenie i využívanie slnečnej energie
Zdroj: Dnes24.sk

Keď vonkajšia teplota prekročí hranicu 28 °C, ale hlavne keď udrú tropické tepoty nad 30 °C, záujem potenciálnych klientov o inštaláciu klimatizácie vzrastie na niekoľkonásobok. Špecializovaným firmám s chladiacou technikou sa ozývajú zamestnávatelia, ktorí potrebujú chladiť a zabezpečiť tak prijateľné pracovné prostredie pre zamestnancov. Nezaostávajú ani kardiaci, ľudia s vysokým tlakom, nadváhou, alergici, starí ľudia, alebo rodiny s malými deťmi – tí všetci zle znášajú horúčavy a hľadajú rýchle a účinné riešenia svojich problémov. Dnes už klasickým a technicky i finančne dostupným riešením sú klimatizácie.

Jednou z úspešných firiem zaoberajúcich sa chladením, vykurovaním, zdravotechnickými inštaláciami a rozvodmi plynu, je INSTA-PL, s.r.o., Prievidza. Jej konateľ Ing. Peter Lehocký hovorí: ,,Vždy v lete zaznamenávame niekoľkonásobný nárast záujmu o inštaláciu chladiacich zariadení. Tak je to aj v tomto roku. Zákazníci reagujú na horúčavy, ale neuvedomujú si, že nainštalovanie klimatizácie chvíľu trvá. Navyše objednávky sa najviac kumulujú práve v letných mesiacoch, kedy pracovníci inštalačných firiem majú najviac práce. Preto odporúčam všetkým zákazníkom, ktorí vážne uvažujú o klimatizácií, aby nečakali do poslednej chvíle, ale dali si vypracovať ponuku včas. Naši technici ich navštívia doma, zamerajú potrebné trasy pre vedenie chladiacej kvapaliny i odvod kondenzovanej vody a urobia im cenovú ponuku. Inštalovanie klimatizácie si vyžaduje aj vŕtanie v stenách na uchytenie klimatizačných jednotiek a na vedenie trás. Plánovaním si tak klienti zabezpečia, že ich neprekvapí ďalšia vlna horúčav, ale môžu jej už čeliť chladením klímou.“

Dnešné klimatizácie dokážu veci, o akých sa pred niekoľkými rokmi ani nesnívalo. Samozrejmosťou je, že klimatizáciou sa dá nielen chladiť, ale aj kúriť. Ocenia to obyvatelia bytov i domov, ktorí si v prechodných obdobiach – hlavne v jeseni a na jar môžu klimatizáciou ,,prikúriť“ počas chladných dní. A to práve v miestnosti, kde sa zdržujú a nemusia vyhrievať celú trasu od kotla až ku koncovému radiátoru.

,,Rovnako tak pri chladení nie je nutné mať klimatizáciu zapnutú neustále. Pokiaľ ste citliví na fúkanie klimatizácie a máte ju vo viacerých miestnostiach v dome, stačí si miestnosť, kde sa mienite zdržiavať, vychladiť vopred do zásoby a klimatizáciu vypnúť, či nastaviť na najnižší možný výkon. Kvalitná klimatizácia má aj časovanie, takže si vychladenie miestnosti načasujte tak, aby ste ju mali vychladenú na potrebnú teplotu ešte pred svojim príchodom. Pri kvalitnej klimatizácii napríklad značky VIESSMANN si diaľkovým ovládaním môžete kedykoľvek nastaviť požadovanú teplotu, intenzitu fúkania, odvlhčovanie atď. Lamely na klimatizačnej jednotke umožňujú prúd vychladeného vzduchu usmerňovať tak, aby nefúkal priamo nevhodným smerom. Už pri inštalácii vnútorných jednotiek treba dbať na to, aby vyfúkavaný vzduch nesmeroval na miesta, kde sa ľudia najčastejšie zdržiavajú. Kritické miesta sú hlavne pracovné stoly a sedacie súpravy. Správne naplánovaná a nainštalovaná klimatizácia šetrí zdravie svojich užívateľov, a preto by ju mali navrhovať a realizovať odborníci. Navyše má slúžiť viac ako desať rokov a preto netreba šetriť na kvalite, ale používať výrobky od renomovaných výrobcov s patričnou zárukou a servisom,“ upozorňuje P. Lehocký.

Dodáva, že spoločnosť INSTA-PL, s.r.o, distribuuje iba výrobky značkových výrobcov a poskytuje k nim záručný a pozáručný servis. Patria k nim renomovaní európski výrobcovia ako VIESSMANN, či najväčší slovenský výrobca slnečných kolektorov THERMO|SOLAR Žiar, s. r. o., Žiar nad Hronom. INSTA-PL, s.r.o. dodáva hlavne tepelné čerpadlá, solárne systémy, kondenzačné plynové kotle, kotle spaľujúce biomasu a kompletný sortiment podlahového a stenového kúrenia a chladenia.

INSTA-PL, s.r.o., bola zaregistrovaná v roku 2004 ako pokračovateľ firmy INSTA Prievidza. V auguste 2004 skolaudovala nové sídlo spoločnosti v Prievidzi. INSTA-PL, s.r.o. sa od svojho vzniku zaoberá modernými spôsobmi vykurovania a prípravy teplej pitnej vody. Vo vzťahu k zákazníkovi zabezpečuje firma kompletný servis, od technickej prípravy až po spustenie zrealizovaného diela do prevádzky. Ponúka kompletné riešenia vykurovania, zdravotechnických inštalácií a rozvodov plynu pre byty, rodinné domy, 2-generačné rodinné domy, veľké bytové domy, podnikanie a priemysel a to v oblasti novostavieb a modernizácie. Od roku 2005 je INSTA-PL, s.r.o. výhradným zástupcom najväčšieho rakúskeho výrobcu tepelných čerpadiel, firmy IDM ENERGIESYSTEME GMBH na slovenskom trhu. V posledných 10 rokoch je najväčším predajcom produktov VIESSMANN v Trenčianskom kra­ji.

Najmodernejším a jedným z najefektívnejších spôsobov vykurovania (ale i chladenia), je využitie tepelných čerpadiel. Samotné využitie tepelného čerpadla dokáže znížiť náklady na vykurovanie pri porovnaní s tradičným systémom vykurovania až o polovicu. S potenciálom pre takéto efektné úspory je možné dosiahnuť návratnosť vložených prostriedkov o niekoľko málo rokov. Tieto systémy ponúkajú výnimočnú cenovú stabilitu pri zásobovaní súkromného sektora energiou, čo predstavuje kľúčovú výhodu pri dlhodobo rastúcom trende cien fosílnych palív. S technikou tepelných čerpadiel majú domácnosti prístup k najčistejšiemu, cenovo najefektívnejšiemu a najstabilnejšiemu zásobovaniu energiou z prírody.

INSTA-PL, s.r.o., ponúka, okrem tepelných čerpadiel a klimatizácií, aj kotly na tuhé palivá, nízkoteplotné, kondenzačné, parné kotly, solárne systémy pre podporu teplej úžitkovej vody a ústredného kúrenia, fotovoltiku, systémy zdravotechnických inštalácií, rozvody plynu. Poskytuje pritom maloobchodné a veľkoobchodné služby, montáže, rekonštrukcie, autorizovaný servis firmy Viessmann, rozpočty, cenové ponuky a poradenstvo pri výbere efektívneho zdroja vykurovania.

Sídlo firmy je v Prievidzi – Inžinierska 2, pobočka v Bratislave- Pluhová 49

Viac informácií je na www.insta-pl.sk , tel.: +421 46 54 22 649

Horúce leto vždy zvyšuje záujem o chladenie i využívanie slnečnej energie
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM