Správy

Hlavné mesto zverejnilo návrh k parkovacej politike. Ľudia sa k nemu môžu vyjadriť

Hlavné mesto zverejnilo návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN), ktorým sa môže zaviesť do praxe jednotná parkovacia politika v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Hlavné mesto zverejnilo návrh k parkovacej politike. Ľudia sa k nemu môžu vyjadriť
11
Galéria

Zverejnený návrh môže verejnosť pripomienkovať najbližších 15 dní buď elektronicky na e-mailovej adrese parkovanie@bratislava.sk, alebo poštou priamo na magistrát hlavného mesta.

Pripomienky budú vyhodnotené

Všetky pripomienky budú následne vyhodnotené a finálne znenie návrhu VZN bude prerokované na zasadnutiach komisií mestského zastupiteľstva, mestskej rady a na záver o ňom budú na zasadnutí mestského zastupiteľstva rozhodovať poslanci. Bratislava24.sk o tom informovala hovorkyňa hlavného mesta Ivana Skokanová.

Cieľom parkovacej politiky sú podľa primátora Iva Nesrovnala jasné pravidlá platné v celom meste, zvýhodnenie občanov Bratislavy, menej áut na uliciach a viac miesta pre rezidentov.

„Chceme, aby boli občania nášho mesta zvýhodnení vo všetkých mestských častiach a preto verím, že sa do systému čo najskôr pripojí čo najviac mestských častí,“ povedal Nesroval.

Parkovacia politika je podľa primátora jedným zo základných kľúčov k možnosti lepšie regulovať dopravu. Je preto dôležité, aby sa starostovia nového systému parkovania v meste nebáli a nekoncepčne nezavádzali samostatné parkovacie politiky, ktoré v konečnom dôsledku problém nevyriešia.

Parkovacia politika sa rieši už dlho

Parkovacia politika na území Bratislavy a spôsob jej nastavenia sa rieši už dlhodobo. V roku 2012, teda ešte v minulom volebnom období návrh parkovacej politiky neprešiel najmä z dôvodu, že mesto nereflektovalo na požiadavky starostov mestských častí.

Spoločnosť Deloitte ako zmluvný partner mesta vykonala audit fungovania parkovacej politiky v Bratislave a jeho výstupy rovnako poslúžia ako podklad k následným krokom pri príprave a implementácii systému parkovania v Bratislave.

Celý návrh VZN je zverejnený na úradnej tabuli mesta a oficiálnej webovej stránke mesta.

Ilustračný obrázok

Nelegálne parkovanie v meste
11
Galéria
Zdroj: Cyklokoalícia
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM