Samospráva

Hlavné mesto začalo s obnovou zábradlí

V minulom týždni sa začali odstraňovať zbytočné zábradlia, ktoré znehodnocovali celkový vzhľad verejných priestorov.

Ilustračný obrázok k článku Hlavné mesto začalo s obnovou zábradlí
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava

Po odstránení zbytočného zábradlia, ktoré znehodnocovalo celkový vzhľad verejných priestorov, sa následne začalo postupne s natieraním, resp. s úplnou výmenou zábradlí, ktoré sú v zlom stave a v meste zostať musia kvôli bezpečnosti. Bratislava24.sk o tom informovala Katarína Kohutiková z magistrátu.

Ide o čiastkový projekt z projektu „Milión pre Bratislavu“, ktorý obsahuje niekoľko menších projektov s cieľom zlepšenia kvality života v meste.

„Stav zábradlí v našom meste jasne hovorí o tom, že v tejto oblasti máme „resty“. V týchto dňoch sme preto začali zábradlia v meste obnovovať, pričom spolu chceme obnoviť až 22 kilometrov zábradlí. Tie, ktoré sú nepotrebné odstránime, tie, ktoré sú v zlom stave obnovíme – či už výmenou, alebo novým náterom,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Zapojenie ľudí bez domova do prác

Práce spočívajúce v natieraní zábradlí sa začali minulý týždeň napríklad na Dunajskej ulici, Námestí SNP, Račianskom mýte, Šancovej, Špitálskej či na Štefánikovej.

„Zároveň sa nám podarilo s našim dodávateľom vyrokovať zapojenie ľudí bez domova do týchto prác, čiže na oprave zábradlí by v krátkej budúcnosti mohli spolupracovať aj ľudia bez domova. Vedeli by sme tak nielen skrášľovať naše verejné priestranstvá, ale aj pomôcť tým, ktorí to potrebujú,“ dodal primátor.

Časť zábradlí, ktoré odsúhlasil Krajský dopravný inšpektorát, bude natretá na šedo, približne osem kilometrov, a druhá časť, asi 14 kilometrov, sa natiera na červeno-bielo kvôli bezpečnosti cestnej premávky.

V minulom týždni sa začali tiež odstraňovať zábradlia, ktoré boli v meste úplne zbytočné a znehodnocovali celkový vzhľad verejných priestorov. Nepotrebné zábradlia sú už odstránené napríklad z Bajkalskej ul., Vazovovej ul., Búdkovej ul., Botanickej ul., Tomášikovej ul., Šustekovej ul., Jégeho ul., z Námestia hraničiarov či z Nábrežia arm. gen. L. Svobodu. Úplne nové šedé vymenené zábradlie je napríklad na Patrónke.

Obnova zábradlí bude pokračovať do konca októbra tohto roka.

Čítajte aj: Stromy na Grösslingovej sa ocitli v betónovom pekle

Natreté zábradlia
2
Galéria
Zdroj: BOS Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM