Správy Samospráva

Hlavné mesto spúšťa kampaň, ktorá Bratislavu predstaví ako ideálne miesto pre víkendový pobyt

Kampaň upozorní na gastronomickú príťažlivosť mesta, historické a kultúrne bohatstvo, korunovačnú tradíciu, ale aj možnosť adrenalínových zážitkov.

Ilustračný obrázok k článku Hlavné mesto spúšťa kampaň, ktorá Bratislavu predstaví ako ideálne miesto pre víkendový pobyt
Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Počet návštevníkov hlavného mesta SR za prvé dva mesiace roku 2018 stúpol v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka o takmer šesť percent. Na utorňajšej tlačovej konferencii o tom informovala predsedníčka predstavenstva mestskej organizácie cestovného ruchu Bratislava Tourist Board (BTB) Alžbeta Melicharová.

Spoznaj hlavné mesto

„Počet prenocovaní sa v porovnaní s rokom 2017 dokonca zvýšil o desať percent,“ dodala. Pripomenula kontinuálny nárast turistov v Bratislave, v roku 2017 ich celkovo zaevidovali 1,3 milióna. „To sú však návštevníci, ktorí tu prenocujú, jednodňových návštevníkov, prípadne tých, ktorí využijú privátne ubytovanie, môže byť odhadom dvakrát toľko,“ priblížila Melicharová.

Okrem zahraničných by chcelo hlavné mesto prilákať aj viac návštevníkov zo Slovenska. Od 1. júna preto spúšťa kampaň pod názvom Spoznaj svoje hlavné mesto, ktoré Bratislavu predstaví ako ideálne miesto pre víkendový pobyt s jedinečnou atmosférou a zábavou.

Kampaň upozorní na gastronomickú príťažlivosť Bratislavy, historické a kultúrne bohatstvo i korunovačnú tradíciu, ale aj možnosť adrenalínových zážitkov. Prezentovaná bude vo vlakoch, rádiách, tlači, ale aj na reklamných plochách krajských miest a v online prostredí.

Väčší komfort návštevníkov

K väčšiemu komfortu návštevníkov by mali prispieť aj novinky vo wifi pripojení po meste, ktoré po novom ponúka nielen prístup na internet, ale aj informácie o Bratislave. „Riešime i problém s odstavnými plochami pre zájazdové autobusy, BTB v spolupráci s Dopravným podnikom Bratislava sprístupní od 1. júna 2018 záchytné parkovisko v areáli vozovne Janíkov dvor v Petržalke, plánujú sa vybudovať i ďalšie,“ uviedol člen predstavenstva BTB, mestský poslanec Ján Buocik. Pripomenul, že počas letných mesiacov má byť spustený i bikesharing, ktorý umožní pohyb na bicykloch po centre a jeho širšom zázemí.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM